PlayStation uvodi prijavu sigurnosnim ključem

Sony Interactive Entertainment je predstavio podršku za passkey na PlayStation nalozima.

Ovo ne samo da čini vaš nalog sigurnijim, već i olakšava pristup. Ako već koristite PIN, otisak prsta ili prepoznavanje lica za otključavanje svog telefona, sada možete koristiti iste metode za prijavu na svoj PlayStation nalog. Integracija sa alatima poput 1Password-a, takođe, olakšava upravljanje lozinkama na desktopu.

Prednosti korišćenja passkey-a su višestruke. Passkey-ji se ne mogu ponovo koristiti ili prenijeti, što ih čini otpornim na phishing napade i kršenje podataka. To dodatno smanjuje ranjivosti naloga i pruža veći stepen sigurnosti.

Postavljanje passkey-a je jednostavno. Samo odete na Bezbjednost pod Upravljanjem nalogom i aktivirate ovu opciju, slijedite uputstva na ekranu i kreirate svoj passkey. Ako koristite hardverske sigurnosne ključeve, imajte na umu da neki od njih mogu izazvati probleme, pa je možda bolje koristiti sinhronizovane passkey-je na mobilnim uređajima.

Kada jednom postavite ovu opciju, bićete upitani da koristite svoj passkey svaki put kada se prijavljujete na PlayStation 5 ili PlayStation 4 konzolu. Naravno, uvijek možete deaktivirati ovu opciju ako želite da se vratite na prijavu putem lozinke. Uz passkey, vaš PlayStation nalog postaje još sigurniji i pristupačniji nego ikad prije.