PlayStation najavio izlazak remaster verzije The Last of Us Part II

Studio koji je odgovoran za razvoj video igara zvanično je potvrdio datum izlaska remasterovane verzije igre The Last of Us Part II za PS5 – 19. januar 2024. godine.

Ovaj najavljeni remaster donosi niz poboljšanja i novina, a vlasnici PS4 imaju opciju nadogradnje igre za samo 10 dolara.

Najznačajniji dodatak remasteru je uvođenje novog “roguelike” režima pod nazivom “No Return”, koji će omogućiti igračima da testiraju svoje vještine u nasumičnim susretima i dožive borbu na nov način. Jonathan Dornbush iz Naughty Dog studija ističe da će ovaj režim uvesti nove likove, različite skrivene i borbeni susreti sa neočekivanim preokretima.

Tehnički aspekti remastera takođe su unaprijeđeni, sa izlazom u izvornom 4K u “fidelity” režimu, povećanjem rezolucije od 1440p do 4K u “performance” režimu, podrškom za otključavanje podešavanja brzine kadrova na TV-ima koji podržavaju VRR. Poboljšano vrijeme učitavanja, podrška za DualSense kontroler sa haptičkim povratnim informacijama i adaptivnim okidačima takođe su dio ovog remastera.

Dodatno, remaster verzija donosi novi besplatni režim sviranja gitare s drugim instrumentima koji se mogu otključati. Vlasnici PS4 verzije igre mogu nadograditi svoju kopiju na digitalnu verziju Remastered za samo 10 dolara i prenijeti svoje sačuvane fajlove iz originalne verzije na novu. The Last of Us Part II, koji je prvi put lansiran 2020. godine za PS4, sada će dobiti ažuriranu i unaprijeđenu verziju za PS5.