Pixel 6 stiže sa kamerom ispod ekrana?

Cilj mnogih proizvođača je da objektiv kamere postave ispod displeja telefona, a izgleda da Google sa svojim modelom Pixel 6 radi upravo na tome.

Proizvođači pametnih telefona već duži period nastoje da sakriju prednju kameru na svojim novim modelima kako ona ne bi zauzimala dio ekrana. Do sada je viđeno mnogo različitih pristupa ovom problemu, a jedan od svakako najpopularnijih je unos objektiva kamere u gornji dio ekrana pametnog telefona.

Ovo potvrđuje novi patent Google Pixel 6 telefona koji ne uključuje vidljivost prednje kamere, a sami detalji o ovom patentu su još uvijek nepoznati. Stručnjaci još uvijek ne znaju kako su u kompaniji postigli ovaj cilj. Razlog za ovo vjerovanje je činjenica da su mnoge druge kompanije već pokušale ovakav pristup.

To što Google pokušava napraviti novi pametni telefon sa ovim pristupom ne znači nužno da će isti sistem biti primijenjen i na ovom projektu. Osim sakrivanja prednje kamere, patent pokazuje dizajn sličan modelu Pixel 5, koji ima četvrtastu kameru na poleđini i kontrole sa desne strane telefona. Ovo ne znači nužno da će iste karakteristike imati i novi model, naročito zbog činjenice da će javnosti biti predstavljen tek na kraju 2021. godine.