Pitanja iz inboxa – 29.01.2021.

Kako funkcioniše eSIM kartica? Ovo je samo jedno od m:tel korisničkih ovosedmičnih pitanja, na koja u nastavku donosimo odgovore:                                                                                                                  

VAŠE PITANJE: Koja je cijena Xiaomi Redmi 9A i može li se uzeti na rate?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani, cijena uređaja zavisi od vrste pretplate koju izaberete i od minimalnog perioda trajanja ugovorne obaveze. U zavisnosti od toga uređaj možete kupiti na 12 ili 24 rate.

Naša preporuka je tarifa Pretplata: S+ ili Pretplata: S Net+ uz koju Xiaomi Redmi 9A može biti Vaš po cijeni od samo 24 KM. Ponudu možete pogledati na linku.

Ne zaboravite da ukoliko je Vaše prebivalište na teritoriji Republike Srpske i odlučite se za kupovinu ovog uređaja uz jednu od naših postpaid tarfa do kraja januara, automatski učestvujete u vrijednoj nagradnoj igri „m:tel i Xiaomi – izaberi i pobijedi“.

Za sve dodatne informacije oko uređaja ili nagradne igre posjetite naš web sajt ili pozovite besplatan broj 0800 50 000.

VAŠE PITANJE: Zanima me kako funkcioniše eSIM?

M:TEL ODGOVOR: Poštovana, eSIM kartica funkcioniše kao klasična SIM kartica. U pitanju je kombinacija odgovarajućeg softvera i hardvera integrisana u mobilni uređaj. Ove kartice su puno pouzdanije, sigurnije za korištenje i zaštićene su od zloupotrebe najmodernijim sigurnosnim mjerama.

eSIM kartica je prvi put dostupna u BiH i možete je koristiti ukoliko ste korisnik m:tel mobilnih usluga i uz preduslov da posjedujete odgovarajući uređaj koji podržava eSIM. Važno je napomenuti da vodeći modeli Apple, Samsung, Huawei i Google uređaja podržavaju eSIM.

Ukoliko želite  biti među prvima koji će preći na eSIM, jednostavno podnesite zahtjev na najbližem prodajnom mjestu i dobićete QR kod i uputstvo kako da aktivirate eSIM profil na svom uređaju. Prelaskom sa klasične SIM na eSIM karticu sve mobilne usluge će raditi kao i sa klasičnom karticom.

Više informacija možete potražiti pozivom na 0800 50 000.

VAŠE PITANJE: Poštovani, koja je cijena kursa za UX/UI dizajn i da li je potrebno ranije iskustvo?

M:TEL ODGOVOR:  Poštovani, na kurs se mogu prijaviti svi zainteresovani, bez obzira na ranije iskustvo u domenu dizajna. Znanja koja možete steći će Vam biti korisna bilo da želite ući u svijet razvoja mobilnih i desktop aplikacija ili želite da svom dizajn timu bolje predstave ideju neke zamišljene aplikacije. Cijena ovog online kursa je 500 KM + PDV, predviđeno trajanje je 20 sati, a predavanja su planirana utorkom i četvrtkom, počev od 9. februara.

Rok za prijavu je 5. februar, a možete se prijaviti putem e-mail adrese ict@mtel.ba. Više o samom kursu i o vrijednim znanjima koje možete steći pronađite na linku.

VAŠE PITANJE: Da li dobijam neku potvrdu ukoliko platim račune preko m:tel sajta?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani, naravno. Nakon što izmirite svoje m:tel račune putem našeg web sajta, dobijate potvrdu o uspješnom plaćanju na Vašu e-mail adresu koju ste unijeli prilikom popunjavanja podataka.

Usluga online plaćanja računa Vam štedi vrijeme, jer ih možete izmiriti bilo kada i gdje god da se nalazite putem Vašeg računara ili mobilnog telefona. Takođe, štedite i novac jer je provizija za ovu uslugu 0 KM. Sve što Vam je potrebno jeste Visa, Maestro ili MasterCard platna kartica bilo koje banke i klik na link.