Pitanja iz inboksa – Kako da zamijenim svoju 3G karticu za 4G i da li, uopšte, ima potrebe za tim?

Vaše pitanje: Pozdrav, da li imate opciju kupovine mobilnog interneta za turiste?

MTEL ODGOVOR: Poštovani,

Bilo da dolazite u Bosnu i Hercegovinu kao turista ili ste korisnik m:tel mobilne mreže koji putuje u inostranstvo, sa m:tel paketima mobilnog interneta i roming opcijama, uvijek ćete ostati povezani.

Start paket od 100 GB neta dostupan je širom BiH po cijeni od 35 KM u trajanju od sedam dana i sjajna je opcija za sve turiste i za sve one koji planiraju posjetiti porodicu i prijatelje. Takođe, ukoliko u periodu od 30 dana od dana aktivacije, izvršite dopunu računa, dobićete još 500 GB bonusa sa periodom važenja od 10 dana od dana dopune računa.

Ako se ipak odlučite za putovanje van države, a živite u Bosni i Hercegovini, bez obzira na to gdje putujete (Evropa, Kina, Turska, SAD, Tunis, Egipat…) sa sobom obavezno ponesite m:tel roming tarifne opcije i komunicirajte bez brige. Na osnovu destinacije i broja dana koju provodite izvan matične mreže, odaberite vama najatraktivniju tarifnu opciju, a mi ćemo se, bez obzira na to da li ste prepaid ili postpaid korisnik, potruditi da vaše putovanje i odmor učinimo što prijatnijim.

Podsjećamo vas da dodatne internet tarifne opcije možete dokupiti putem servisa Moj meni birajući *100# ili korišćenjem m:go aplikacije koju možete preuzeti na Google Play Store-uApp Store-u ili Huawei AppGallery.

Za više informacija pozovite 0800 50 000 ili posjetite bilo koje m:tel prodajno mjesto širom BiH.

Vaše pitanje: Zanima me koji biste uređaj iz vaše ponude preporučili za najbolje fotografije i zašto?

MTEL ODGOVOR: Poštovana,

Ono što možemo sa sigurnošću potvrditi, jeste da vrhunske kamere čine pametni telefon Huawei Nova 10 SE posebno primamljivim za ljubitelje fotografije.

Prednju stranu krasi kvalitetan, 6,67-inčni ekran, ravnih ivica, jednostavnih kontura, koji nudi jasan sadržaj i pri izloženosti direktnoj sunčevoj svjetlosti. Na njegovom vrhu, u centralnom dijelu, smještena je prednja kamera od 16 MP, koja snima besprijekorno jasne selfije, prirodnih boja, što su samo neki od razloga prepouke baš ovog uređaja za izuzetne fotografije.

Posebno su impresivni senzori na zadnjoj strani telefona od 108 MP, 8 MP i 2 MP, koji omogućavaju snimanje fotografija i video snimaka vrhunskog kvaliteta u svim uslovima.

Zahvaljujući mogućnosti dijeljenja ekrana na dva prikaza, vlasnik ovog uređaja može da doživi i ovjekovječi događaje iz oba ugla istovremeno. Naravno, to je samo jedan od aduta ovog impresivnog uređaja, koji plijeni pažnju i elegantnim dizajnom. Iako izgleda krhko, riječ je o izdržljivom telefonu, otpornom na fizička oštećenja.

Huawei Nova 10 SE posjeduje mogućnost odabira ili stvaranja teme ekrana Always-On, tako da na zaključanom ekranu možete pratiti informacije o vremenu, nivou baterije i druge važne podatke. Telefon pokreće moćan Qualcomm Snapdragon 680 procesor, u kombinaciji sa 6/128 GB memorije, što je prosječnom korisniku i više nego dovoljno.

Dugotrajan rad obezbjeđuje velika baterija od 4.500 mAh, koja se u kombinaciji sa Huawei SuperCharge2 punjačem od 66 W puni izuzetno brzo, što znači da možete fotografisati bez ograničenja trajanja baterije, ali i iznad navedene memorije.

Više informacija o modelu Huawei Nova 10 SE, koji u m:tel-u možete platiti na rate, bez kamate, potražite na www.mtel.ba.

Vaše pitanje: Kako da zamijenim svoju 3G karticu za 4G i da li, uopšte, ima potrebe za tim?

MTEL ODGOVOR: Poštovani,

U cilju pružanja što boljeg korisničkog iskustva i pristupa najnovijim tehnologijama, m:tel je omogućio svim svojim korisnicima/cama besplatnu zamjenu starih 3G kartica za nove 4G u svim m:tel prodajnim mjestima, do kraja avgusta. 4G kartice donijet će vam brži i pouzdaniji internet, poboljšanu kvalitetu poziva i još kvalitetnije iskustvo korišćenja mobilnih usluga.

Stare 3G kartice polako izlaze iz upotrebe i uskoro više neće biti podržane, kako u inostranim tako ni u domaćim mrežama. Nove 4G kartice pružit će vam potpuno novo iskustvo, nevjerovatne brzine surfovanja i preuzimanja podataka, koje vam omogućava 4G mreža, uživanje u jasnijim i stabilnijim telefonskim pozivima i povezivanje u svakom trenutku.

Zamjena kartica je jednostavna i potpuno besplatna do kraja avgusta. Posjetite bilo koju m:tel poslovnicu širom BiH, gdje će vam susretljivo m:tel osoblje biti na usluzi i za vas obaviti sve potrebne korake za brzu i efikasnu zamjenu. Preporučujemo da zamjenu obavite što prije kako biste se mogli odmah početi koristiti svim prednostima 4G mreže.

Za sve dodatne informacije ili potrebnu podršku možete da pozovete m:tel korisnički centar, dostupan 24 sata putem broja 0800 50 000.

Vaše pitanje: Čuo sam da sa m:tel aplikacijom mogu platiti parking u Srbiji. Možete li mi reći više o tome?

MTEL ODGOVOR: Poštovani,

Upravo tako, uz samo nekoliko klikova, možete platiti parking širom BiH i Srbije. Tokom ljetnjih dana često smo na putu i najmanje što želimo je stres oko parkinga. Upravo zbog toga vaš idealni saveznik u svakom trenutku je m:tel aplikacija m:go, putem koje možete da platite parking kako u BiH tako i u velikom broju gradova Srbije.

Sa m:go aplikacijom, koja je dostupna za preuzimanje putem Google Play Store-aApp Store-a ili Huawei AppGallery na svim pametnim telefonima, plaćanje parkinga nikada nije bilo lakše. Sve što je potrebno je da u samo nekoliko klikova odaberete državu i grad i platite svoje parking mjesto direktno sa svog mobilnog uređaja.

Preuzmite m:go aplikaciju već danas i otkrijte kako lako možete upravljati svojim parkingom kao i drugim m:tel uslugama dok istražujete nova mjesta i destinacije.

Uživajte u ljetu i putovanjima uz m:go – vaše pametno rješenja za parkiranje!

Za više informacija pozovite 0800 50 000.