Pitanja iz inboksa – Kako da podesim APN na iPhone-u?

VAŠE PITANJE: Pozdrav, koja je cijena novih Samsung-a u preorderu?

 M:TEL ODGOVOR: Poštovani, ukoliko se odlučite da naručite Samsung Galaxy Z Flip5 ili Galaxy Z Fold5 telefon i to do 10.08.2023. godine, možete da uštedite do 300 KM i dodatno dobijete duplo više memorijskog prostora.

Tako u slučaju telefona Samsung Galaxy Z Flip5 dobijate 8/512 GB po cijeni od 8/256 GB, a u slučaju Samsung Galaxy Z Fold5 dobijate 12/512 GB po cijeni od 12/256 GB.

Za Z Flip5 8/512 GB plaćate odmah 545,60KM, a ostali iznos dijelite na 23 rate od 94,89KM, u slučaju Z Fold5 12/512 GB telefona plaćate odmah 863,60KM, a ostali iznos dijelite na 23 rate od 150,19KM.

Na našem blogu možete vidjeti više informacija, ali i izvršiti rezervaciju.

VAŠE PITANJE: Poštovani, kako da podesim APN na iPhone-u?

M:TEL ODGOVOR: Poštovana, za početak otvorite “postavke” na telefonu i izaberite opciju “mobilni podaci”. Unutar te sekcije potražite opciju “Mobilna mreža” ili “Podaci o mobilnoj mreži”, a kada uđete u nju, na dnu ekrana nađite i kliknite opciju resetovanja postavki.

Nakon toga u polje APN upišite mtelsmart ukoliko ste postpaid korisnik, odnosno mtelfrend ukoliko ste pripaid ili kombinuj korisnik. Obratite pažnju da drugo i treće polje ne mijenjate, dok u četvrto APN polje upišete isto što i u prvom.

Nakon svega restatujte uređaj i sve postavke su namještene tako da vam ostaje samo da surfujete.

Kako bismo Vam što više olakšali, na linku Vam dostavljamo video tutorijal kako da podesite APN na svom iPhone-u bez problema.

VAŠE PITANJE: Može li se uzeti Tesla televizor na rate?

M:TEL ODGOVOR: Poštovana, naravno. Svakako preporučujemo televizor Tesla 40E320BF. Ukoliko do kraja mjeseca ove godine odaberite jedan od m:tel TV paketa za koji nudimo 25% popusta na cijenu mjesečne pretplate prva 4 mjeseca, možete kupiti ovaj televizore na rate bez kamate. Mjesečna rata je samo 16,50 KM.

Više informacija o našim TV paketima kao i trenutnoj ponudi možete naći na mtel.ba ili saznati pozivom na korisnički servis 0800 50 000.

VAŠE PITANJE: Može li se još zamijeniti kartica za 4G?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani, može, naravno. Zaista nam je važno da svi m:tel korisnici, koji to još uvijek nisu, zamijene svoju 3G SIM karticu za 4G karticu, što je do kraja jula moguće učiniti po promotivnoj cijeni od 1 KM + PDV.

Zamjenom kartice ćete unaprijediti brzinu Vašeg mobilnog interneta, a nećete imati ni probleme s mrežom kada ste u romingu, budući da se 3G mreže gase širom svijeta.

Za sve dodatne informacije ili pomoć, slobodno kontaktirajte naš servis na 0800 50 000.