Pitanja iz inboksa – Kako aktivirati roming opcije?

VAŠE PITANJE: Ćao, putujem u Grčku na odmor, pa me zanima kako mogu da aktiviram roming opcije?

M:TEL ODGOVOR: Poštovana, sve tarifne opcije možete aktivirati putem interneta ili pozivom broja *100# za USSD meni.

Preporučuje se aktivacija putem interneta jer je jednostavnija. Možete posjetiti web stranicu mtel.ba ili koristiti m:tel aplikacije na svom telefonu (m:go ili Moj m:tel). Aplikacije su najbolje jer putem njih možete lako provjeriti stanje ili aktivirati dodatne ponude Posebno za tebe.

Roming opcija je poseban paket koji kupujete prije putovanja, a koji Vam omogućava da koristite internet na svom telefonu po povoljnijim uslovima i bez dodatnih troškova.

Ukoliko ste u romingu, možete pozvati m:tel i informisati se o bilo kojem pitanju. Broj korisničke službe je  +387 66 10 10 10, a tarifiranje ovog poziva obračunavaće se u skladu sa važećim cjenovnikom za konkretnu zemlju i operatera.

Više informacija pronađite ovdje ili na broj telefona 0800 50 000.

VAŠE PITANJE: Pozdrav, da li se još uvijek kod vas može zamijeniti SIM kartica?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani, Zamijenite 3G SIM karticu za novu 4G USIM karticu po promotivnoj cijeni od 1KM+PDV u svim našim prodajnim mjestima u BiH.

Proces zamjene je jednostavan i traje nekoliko minuta, a promotivna ponuda traje od od 03. 07. do 31. 07. 2023.god.

Kada zamijenite SIM karticu, učinili ste prvi korak za roming komunikaciju bez problema kada ste u inostranstvu. Drugi korak je da izaberete siguran i povoljan način da budete uvijek online. m:tel vam zato nudi dodatne tarifne opcije za internet u romingu, a za zemlje poput Italije, Slovenije, Turske, Grčke, Mađarske, Švajcarske, Austrije, Njemačke, Španije, Portugala, ali i dodatni mobilni internet za Srbiju i Crnu Goru.

S ovim tarifnim opcijama i 4G SIM karticom, putujte potpuno rasterećeni traženja WiFi mreža ili gašenja prenosa podataka. Većina ovih tarifnih opcija koje m:tel nudi traju 10 dana, po cijeni od 10 KM za 1GB ili 2GB mobilnog interneta u zavisnosti od zemlje.

Važna napomena za sve koji putuju u inostranstvo jeste i to da ukoliko želite rominga pozvati m:tel i informisati se o bilo kojem pitanju u vezi sa romingom, pozovite broj +387 66 10 10 10. Tarifiranje ovog poziva je obračunavaće se u skladu sa važećim cjenovnikom za konkretnu zemlji i operatera.

Više informacija pronađite na www.mtel.ba ili na broj telefona 0800 50 000.

VAŠE PITANJE: Poštovani, želio bih da aktiviram neku opciju koja će mi omogućiti potpunu i nesmetanu komunikaciju unutar moje poslovne grupe, pa me interesuje imate li u ponudi nešto što bi mi bilo od pomoći?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani, u skladu sa potrebama vašeg poslovnog tima, možete da odaberete Start, Plus, Net ili Premium tarifni model sa bonusom za neograničene razgovore, SMS poruke, kao i bonusom za mobilni internet i do 100GB mjesečno, u zavisnosti od mjesečne pretplate.

Želite li komunikaciju bez ograničenja, odaberite nove m:tel BIZ tarife koje su osmišljene da vam pruže nesmetanu komunikaciju u poslovnoj grupi, razgovore i SMS-ove u BiH bez limita, ali i odlične bonuse za mobilni internet.

Na osnovu vaših, kao i potreba vašeg poslovnog tima, možete da odaberete neku od BIZ tarifa i pored bonusa za pozive, poruke ili internet u okviru poslovne grupe ili drugih mobilnih i fiksnih mreža u BiH, dobijete mogućnost dodatnih minuta za pozive i mobilni internet i u mrežama regiona Zapadnog Balkana, uz izbor partner grupe.

Takođe, ukoliko vaše poslovanje zahtjeva česta putovanja, nudimo vam i mogućnost BIZ NET roming dodataka za opušteno korišćenje mobilnog interneta u inostranstvu.

U zavisnosti od potreba vašeg poslovanja, obogatite svoj BIZ Start, BIZ Plus, BIZ Net ili BIZ Premium paket tarifnim dodacima po vašem izboru, uz neki od BIZ dodataka, namijenjenih korisnicima koji žele dodatne minute za razgovore, SMS poruke ili internet u zemlji i/ili inostranstvu.

Svaka poslovna grupa ima svoje potrebe za komunikacijom, a mi ćemo vam pomoći da pronađete onu koja će vaše poslovanje dovesti do savršenstva, uz razne benefite u sklopu tarifnih paketa.

Za više informacija o aktuelnim BIZ tarifama posjetite mtel.ba ili pozovite 0800 50 300.

VAŠE PITANJE: Pozdrav, gdje mogu saznati radno vrijeme m:tel poslovnica?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani, radno vrijeme svih m:tel poslovnica možete pronaći na linku.

Dovoljno je da na listi prodajnih mjesta pronađete ono koje je najbliže Vama i kliknete na opciju „Više informacija“. Tada će Vam se otvoriti mali prozor u kojem ćete vidjeti tačno radno vrijeme i sve vrste poslova koji se obavljaju u izabranoj poslovnici.