Pitanja iz inboksa – 14. 12. 2023.

Vaše pitanje: Vidjela sam objavu o sigurnom internetu u školama, iskreno sam se pozitivno iznenadila. Možete mi reći tačno o čemu se radi?

M:TEL ODGOVOR: Poštovana,

Prvenstveno želimo da se kao kompanija zahvalimo što ste primijetili naš trud, rad i zalaganje prema društvenoj zajednici u kojoj se nalazimo.

Nadalje, siguran net podrazumijeva zaštitu od raznih cyber prijetnji, koja bi im omogućila bezbrižno djetinjstvo i školovanje u svijetu modernih tehnologija i digitalnih komunikacija.

Kompanija m:tel je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske, školama u Republici Srpskoj, tačnije u njih 37 omogućila besplatno korišćenje i testiranje usluge „Siguran net“, platforme koja ima za cilj bezbjedno korišćenje interneta.

Početkom mjeseca decembra, aktivirana usluga podrazumijeva onemogućavanje pristupa sadržajima koji se smatraju neprimjernim, kao i zaštitu od malicioznih napada.

Korištenjem ove platforme sprečava se mogućnost krađe identiteta jer korisnici dobijaju upozorenja za bilo koju potencijalnu prijetnju i neregularnost. Takođe, ova usluga pomaže u identifikaciji i blokiranju pokušaja „phising“-a, omogućava efikasnu odbranu od zlonamjernih programa i virusa koji mogu ugroziti sigurnost podataka, kao i krađe osjetljivih informacija poput lozinki i finansijskih podataka.

„Siguran net“ omogućava ustanovama da bez straha podstiču razvoj digitalne pismenosti među najmlađim korisnicima, jer je svijest o važnosti sigurnog i odgovornog korišćenja interneta važan dio savremenog obrazovanja.

Vaše pitanje: Vidio sam da su otvorene videoteke Apollon i Superstar u nekom određenom periodu. O čemu je riječ?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani,

Dobro ste uočili. Naime, m:tel poklanja besplatnu aktivaciju videoteka Superstar i Apollon do 31. januara 2024. godine.

Sve što je potrebno jeste da putem svog daljinskog upravljača odaberete IPTV shop i besplatno aktivirate videoteke Superstar i Apollon koje van nude hiljade sati najboljih filmskih i serijskih sadržaja.

Možete gledati mnoge domaće serije poput „12 reči“, „Nemirni“, „Pad“, „Ubice mog oca“ te mnoga druga TV ostvarenja.

Nezaboravite ni na da vam m:tel TV paketi ovog mjeseca donose i popust na 4 mjesečne pretplate u visini od 25% kao i odlične TV uređaje na rate.

Za više informacija pozovite broj 0800 50 000.

Vaše pitanje: U potrazi sam za tabletom. Da li imate neki u svojoj ponudi?

M:TEL ODGOVOR: Poštovani,

U našoj ponudi imamo tablet Lenovo TAB M8 HD i vjerujemo da će upravo ovaj model zadovoljiti Vaše potrebe.

Njegova debiljna iznosi 8,15 mm metalne konstrukcije sa zakrivljenim ivicama te pruža sjajan osjećaj pod prstima i praktičan je za nošenje i korištenje.

Uz četverojezgreni MediTek-ov procesor i autonomiju baterije do 18 časova, zabava je zagarantovana. Odličan HD ekran od 8 inča koji smanjuje količinu plave svjetlosti, štiti Vaše oči, tako da možete gledati filmove bez opterećenja, ali i slušati muziku i igrati igrice.

Za više informacija o ovom uređaju, koji u m:tel-u možete platiti i na rate, bez kamate, posjetite www.mtel.ba ili pozovite broj 0800 50 000.