Patreon nudi kreatorima mogućnost da budu darežljivi

Platforma Patreon, koja je prošle godine uvela nove funkcije chata i opcije besplatnog članstva, odlučila je da kreatore dodatno poveže sa njihovim obožavaocima, nudeći brojne olakšice.

Naime, Patreon im nudi više načina za interakciju sa onima koji prate njihov rad.

Iz kompanije navode da je stiglo već 30 miliona prijava za besplatna članstva, koja ljudima omogućuju da prate rad umjetnika koji im se dopadaju bez obaveze plaćanja mjesečne pretplate, odnosno bez izlaganja bilo kakvom trošku. Novina će biti još povoljnija. Kreatori će moći dodati članove koji ne plaćaju pretplatu u Patreon-ove chatove slične Discord-u. Takođe, moći će ponuditi live chat i besplatan pristup ranijim radovima i kolekcijama, odnosno ranije plaćenom sadržaju.

Kako bi bili još darežljiviji, umjetnici će imati mogućnost da odabranim obožavaocima ponude ograničene poklon pakete pretplate.

“Kreatori žele mjesto na koje se ljudi mogu prijaviti i pratiti svoj budući rad… Oni ne žele da jure za lajkovima ili brojem pratilaca u sistemu koji se stalno mijenja i nad kojim nemaju kontrolu”, navode iz kompanije, aludirajui na drušđtvene mreže, poput Instagram-a, Facebook-a. Patreon i uvodi ove novine s ciljem da omogući kreatorima da budu nezavisniji od društvenih mreža.