Pametne zgrade: budućnost urbanog življenja

Izvor fotografije: m:tel

Zamislite svoj život u zgradi u kojoj se svjetla, temperatura ili sigurnosni sistemi podešavaju prema vašim potrebama i željama, stvarajući prostor koji vam pruža maksimalnu udobnost i zadovoljstvo.

Rješenja za pametne zgrade obuhvataju niz inovacija i tehnologija koje poboljšavaju funkcionalnost stambenih objekata. Integracija Smart Building rješenja i Smart Home usluge omogućavaju upravljanje svim dijelovima pametnog sistema. Na taj način, stanari u zgradi imaju mogućnost za:

  • Automatsko uključivanje svjetla prilikom ulaska u stan
  • Zaštitu doma od potencijalnih krađa
  • Zaštitu doma od loših vremenskih uslova
  • Daljinskom kontrolom sistema za grijanje i hlađenje
  • Praćenje potrošnje električnih uređaja
  • Primanje obavještenja o najvećim potrošačima energije u stanu
  • Uštedu energije i smanjenje mjesečnih troškova

Za upravljanje pametnim sistemom potrebni su mobilni telefon ili tablet, te Smart Home aplikacija koja je dostupna za sve Android i iOS uređaje. Stanari će dobijati obavještenja i upozorenja u realnom vremenu, čime se smanjuje mogućnost od potencijalnog požara ili poplave.

Kompanija m:tel ponosno predstavlja revolucionarni koncept pametnih zgrada koje će transformisati vaš način života. Objekti opremljeni Smart Building sistemom i Smart Home kućnom automatizacijom nalaze se na najatraktivnijim lokacijama u Banjaluci, a realizovani u saradnji sa investitorima:

U srcu idiličnog okruženja, u neposrednoj blizini centra grada, škola, vrtića, parkova i najvećih tržnih centara, nalaze se pametne zgrade, izgrađene u skladu s najvišim svjetskim standardima u građevinskoj industriji. Stanovi su izuzetno praktični zbog svoje kvadrature i efikasnog rasporeda prostora.

Odaberite neki od stanova iz ponude i doživite savršen spoj inovativnosti, ekologije i modernog življenja, jer pametne zgrade vam nude:

  • Efikasnost – sa Smart Home tehnologijom, automatizovano upravljanje osvjetljenjem, grijanjem, hlađenjem i drugim elementima sistema osigurava vam udobnost, dok istovremeno štedite energiju i novac.
  • Sigurnost – bezbjednost vaše porodice i imovine je prioritet. Smart Building sistem pruža napredne sigurnosne funkcije kao što su senzori za pokret i daljinsko zaključavanje vrata, omogućavajući vam da ostanete mirni i bezbrižni u svakom trenutku.
  • Povezanost – uz pomoć aplikacija na telefonu ili tabletu, kontrolišite i pratite svoj dom iz bilo kog mjesta u svijetu, prilagođavajte postavke prema vašim potrebama i rutinama, čineći svaki dan još jednostavnijim i praktičnijim.
  • Održivost – Smart Building sistem omogućava vam da živite odgovorno zahvaljujući automatizaciji potrošnje energije, upravljanja otpadom i praćenjem ekoloških pokazatelja, čime ujedno doprinosite i očuvanju planete.
  • Partnerstvo – u saradnji sa investitorima realizujemo zajedničku viziju stvaranja prostora u kojem se ljudi osjećaju povezano i inspirisano, gradeći tako zajednicu koja je više od “mjesta za život”.
  • Dizajn – Smart Building sistem lako se integriše u moderni dizajn uređenja prostora, pružajući elegantan i sofisticiran izgled vašem domu. Diskretna instalacija senzora, kontrolnih panela i pametnih uređaja omogućava da tehnologija postane neprimjetna u vašem domu.

Svoj dom pretvorite u modernu oazu za život uz pomoć m:tel Smart Building sistema, Smart Home rješenja, te optimalan izbor pametnih uređaja. Za više informacija javite nam se na poslovna.rješenja@mtel.ba i pridružite nam se u ovom putovanju ka pametnijem, udobnijem i sigurnijem načinu života.