Ovog proljeća stiže još jedan Apple Mini

Nakon prvog iPhonea sa oznakom mini, na proljeće ove godine navodno stiže još jedan mini iUređaj i to s 8.4″ ekranom. Poznati Apple blog Macotakara najavljuje nasljednika iPada mini.

iPhone 12 mini do sada se nije prodavao kako se očekivalo. Zanimljivo je kako je iPhone SE s 4.7″ ekranom našao brojne poklonike, a iPhone 12 mini s 5.4″ ekranom se muči pronaći zainteresovane korisnike. Razloge valjda ipak treba tražiti u cijeni.

iPad mini je prvi put svjetlo dana ugledao 2012. i otad na ovamo doživio je sveukupno pet generacija. Svi dosad su imali 7.9″ ekrane.

Novi navodno stiže u ovog mjeseca i dobiće 8.4″ ekran. Detalja je još malo, ali pretpostavlja se da će Apple stanjivanjem okvira oko ekrana dobiti dodatni prostor za povećavanje displeja bez povećanja ukupnih gabarita.

Isti izvor navodi da će šesti po redu iPad Mini izgledati kao smanjeni iPad Air ali će ipak zadržati Touch ID tipku kao i Lightning port.

Prošli iPad mini iz 2019. bio je pokretan sa A12 Bionic čipom pa je za očekivati da će ovaj novi dobiti noviju generaciju. Hoće li to biti najnoviji A14 ili prošlogodišnji A13, još uvijek nije poznato.