Ovo su zvanične fotografije sljedećih Samsung-ovih sklopivih uređaja

Samsung je prošle godine obećao da će sklopive telefone učiniti mejnstrimom, a do sada je sve više ljudi prihvatalo nove forme.

Prema tvrdnjama iz južnokorejskog tehnološkog giganta, više korisnika je promijenilo svoj telefon tako što se odlučilo za Galaxy Flip 3 nego za druge vodeće uređaje iz Samsung-a.

U tom svjetlu se nastavlja, jer za samo dva dana Samsung će predstaviti svoje sljedeće sklopive telefone. Naravno, za njih je i ranije vladalo veliko interesovanje i mogli smo pročitati mnoštvo najava i naznaka kako će izgledati.

Sada znatiželjni mogu pogledati kako izgledaju Galaxy Z Flip 4 i Z Fold 4, kroz objavljene marketinške fotografije. Procurile su preko Evana Blasa, koji je postavio slike u različitim bojama i u različitim uglovima na 91Mobiles.

Na osnovu rendera, Z Flip 4 će biti dostupan u ljubičastoj, plavoj, crnoj i zlatnoj boji. Opet, Z Fold 4 će biti dostupan u crnoj, tamno sivoj i onome što se čini da je bež. Na površini izgledaju prilično identično trenutnoj generaciji sklopivih uređaju i nema očigledne razlike u dizajnu. Vjerovatno ćemo otkriti suptilne razlike između njih nakon što Samsung zvanično predstavi uređaje.

Jedna od dilema je to što fotografije ne pokazuju da li Fold 4 ima selfie kameru kao kod svog prethodnika ispod ekrana i da li će konačno imati slot za S Pen. I to ćemo sa sigurnošću znati tek kad Samsung lansira uređaje na Unpacked događaju koji je zakazan za 10. avgust.