Ovo su prvi telefoni sa novim Snapdragon čipom 

Kompanije Realme i Redmi potvrdile su da će njihove nadolazeće telefone, Realme GT Neo 5 SE i Redmi Note 12 Turbo, pokretati novi Qualcomm-ov procesor Snapdragon 7+ Gen 2.

Očekuje se da će Realme GT Neo 5 SE biti predstavljen u Kini do kraja ovog mjeseca, ili početkom aprila, dok još uvijek ne znamo kada bi nas Redmi mogao iznenaditi lansiranjem modela Note 12 Turbo.

Ono što sigurno znamo je da je Snapdragon 7+ Gen 2 čipset za telefone više srednje klase, a iz Qualcomm-a najavljuju da će on omogućiti brzo igranje, dinamičnu fotografiju pri slabom osvjetljenju i još mnogo toga.

Podsjetićemo i na za sada poznate performanse telefona Realme GT Neo 5 SE i Redmi Note 12 Turbo.

Realme GT Neo 5 SE stiže sa 6,74-inčnim ravnim OLED ekranom, sa brzinom osvježavanja od 144 Hz i svjetlinom od 1100 nita. Trebao bi imati selfi kameru od 16MP i trostruku zadnju, koju čine senzori od 64MP, 8MP i 2MP. Uređaj će posjedovati bateriju od 5500 mAh, s podrškom za brzo punjenje od 100 W.

Što se tiče smartfona Redmi Note 12 Turbo, on bi mogao imati 6,67-inčni FHD+ AMOLED ekran, sa brzinom osvježavanja od 120 Hz. Takođe dolazi sa trostrukim sistemom kamera na zadnjoj strani, među kojima je glavna od 50 MP. Nije poznato kakva će biti prednja kamera. Ovaj telefon bi trebao imati bateriju od 5500 mAh s podrškom za brzo punjenje od 67 W.