Ovo su neki od trenutno najboljih budžetskih telefona

Dobar broj korisnika mobilnih telefona želi uređaj sa naprednim specifikacijama, ali i po pristupačnoj cijeni.

Zato vam danas donosimo pregled nekih od trenutno najboljih Android budžetskih telefona:

Samsung Galaxy A32

Ovaj telefon donosi četiri kamere na poleđini i mali Infinity-U urez na prednjoj strani. Baterija ima dug vijek trajanja zahvaljujući svojim 5.000 mAh. Telefon ne podržava bežično punjenje, ali to nije neuobičajeno u  ovom segmentu Android telefona. Poseduje Gorilla Glass 5 ekran, a zadnja i bočne strane su napravljene od plastike. Samsung svakako nije štedio na podešavanju kamere, postavljajući glavni senzor od 64 MP. Za dodatno unapređeno iskustvo kreiranja fotografija možete koristiti ultraširoki senzor od 8 MP, makro od 5 MP i senzor dubine od 5 MP.

OnePlus Nord N200

Telefon ima impresivnu bateriju, a donosi tri zadnje kamere, priključak za slušalice i podršku za Dual-SIM. Za razliku od OnePlus-ovih vodećih telefona, Nord N200 dolazi sa bočnim skenerom otiska prsta. Telefon pokreće Android 11, a do kraja godine će biti ažuriran na Android 12. Međutim, to će biti prvo i jedino ažuriranje Android OS-a koje će dobiti. Prethodna verzija ovog telefona, OnePlus Nord N100 je takođe odličan izbor za budžetske korisnike. 

Xiomi Redmi Note 10

Ovo je jedan od najpopularnijih budžetskih telefona u Indiji i na nekim drugim tržištima, sa dobrim razlogom. Uređaj pokreće procesor Snapdragon 678, ima 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje te bateriju od 5.000 mAh. Četvorostruka kamere na zadnjoj strani uključuje glavni senzor od 48 MP, a napred je selfie kamera od 13 MP.

Nokia G20

Odličan telefon koji nudi pristojne specifikacije za svoju cijenu. Dobijate HD+ ekran od 6,52 inča i MediaTek Helio G35 procesor. Na poleđini se nalazi četvorostruka kamera, a baterija ima kapacitet od 5.050 mAh, što je dovoljno za najmanje cijeli dan upotrebe. S obzirom da koristi Android 11, biće ažuriran na Android 12 i 13, što nije loše za telefon u ovom cjenovnom rangu, imajući u vidu da neki dobijaju samo jednu veliku nadogradnju OS-a.

Xiaomi Mi 11 Lite

Uređaj ima veliki Full HD+ ekran od 6,55 inča, 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje. Baterija je kapaciteta 4.250 mAh sa mogućnošću brzog punjenja od 33 W. Na zadnjoj strani je trostruka kamera, čijiglavni senzor ima 64 MP, dok prednja kamera ima 16 MP.

Poco X3 Pro

Sve dok kompatibilnost nije problem, Poco X3 Pro je telefon koji vredi nabaviti. Njegov ekran dolazi sa brzinom osvježavanja od 120 Hz, pokreće ga Snapdragon 860 procesor, a sve napaja velika baterija od 5.160 mAh. Naravno, podešavanje kamere je malo drugačije od prethodnog modela Poco X3 NFC, koji možete pronaći u m:tel ponudi, zbog njegove glavne kamere od 48 MP.

Hisense H40

Najjači predstavnik iz H40 serije, Hisense H40 pametni telefon je model koji pored velikog ekrana, sa četverostrukim kamerama, sjajnim karakteristikama, dugotrajnom baterijom i naravno cijenom ispunjava većinu sa top liste korisničkih zahtjeva.

Realme 8

Sjajan telefon sa odličnim karakteristikama po pristupačnoj cijeni. Ima veliki super AMOLED ekran, četvorostruku kameru i dugotrajnu bateriju od čak 5000 mAh a pokreće ga Android 11. Realme 8 dolazi u laganom i kompaktnom izdanju i nudi savršeni balans mogućnosti koje će zadovoljiti većinu korisnika, što ga svrstava u vrhunske modele iz budžetske kategorije.