Ovo su neki od razloga zašto nekoga ne možete pratiti na Instagramu  

Možda još niste imali takvo iskustvo, ali može se desiti da neki profil na Instagram-u ne možete zapratiti čak i ako više puta kliknete na Follow.

Jedna od prvih stvari koje biste tada trebali provjeriti je internet veza. Takođe, moguće je da je u tom trenutku došlo do kvara na društvenoj mreži. Ukoliko se pokaže da se niko drugi ne žali na rad aplikacije i da sve drugo funkcioniše, a internet veza je stabilna, evo šta bi još moglo biti razlog da ne uspijete nekoga zapratiti na ovoj popularnoj mreži.

Instagram vas je blokirao

Instagram algoritam je možda vaše ponašanje na mreži procijenio kao “sumnjivo”, na primjer jer ste u kratkom roku zapratili previše profila, ili ste koristili aplikacije za automatizaciju vaših aktivnosti na ovoj mreži. Ukoliko sumnjate da ste prekršili pravila Instagram-a, provjerite da li je zaista tako, kako biste se utvrdili je li to razlog zbog kojeg nemate mogućnost da zapratite neki profil.

Blokirala vas je osoba koju pokušavate zapratiti

I to je moguće, zato dobro razmislite da li osoba koju pokušavate pratiti ima razlog da vas u tome spriječi. Kako biste bili sigurni da to nije razlog pokušajte zapratiti neki drugi profil. Ako uspijete zapratiti nekog drugog, velika je šansa da ste blokirani od strane osobe koju ne možete zapratiti.

Zapratili ste maksimalan broj profila

Možda niste znali, ali Instagram je ograničio broj profila koje možete pratiti. Naime, radi se o 7.500 naloga, tako da svaki sljedeći pokušaj pritiska na Follow neće ništa napraviti. Iako se radi o velikom broju, ukoliko imate naviku da pratite “sve redom”, provjerite da li ste možda dosegnuli to ograničenje.