Ovo su neke od najboljih besplatnih aplikacija za skeniranje

Dok tehnologija napreduje, čini se da skeneri idu istim putem kao i faks mašine, polako klize u zaborav.

Postoje aplikacije koje vam to omogućavaju, besplatne su i potrebno je samo da odaberete onu za koju mislite da je najbolja.

Notes (iOS)

Ovo može biti najlakši način za skeniranje, ali nema mnogo dodatnih funkcija. Ako imate iPhone, hitno vam je potreban skener za PDF i ne želite da preuzimate novu aplikaciju, možete skenirati pomoću već instalirane aplikacije Notes. Samo dodirnite ikonu kamere, izaberite “Skeniraj dokumente” i pratite uputstvo.

Adobe Scan (Android i iOS)

Adobe Scan je veoma jednostavan za korištenje, a recenzenti kažu da skeniranje izgleda odlično. Vaši skenovi se automatski čuvaju na Adobe Document Cloud, tako da im možete pristupiti sa bilo kojeg telefona, tableta ili računara. Besplatan je i pouzdan.

Microsoft Office Lens (Android i iOS)

Microsoft Office Lens je veoma sličan Adobe Scan-u, ali je odličan ako ste više navikli na Microsoft softver. Takođe je besplatan, pouzdan i jednostavan za korištenje.

CamScanner (Android i iOS)

Ova besplatna aplikacija vam omogućava da skenirate, spajate i pristupate cloud skladištu poput iCloud-a ili Google Drive-a. Međutim, aplikacija dodaje maleni vodeni žig na vaše skenirane dokumente, pa možda neće odgovarati za svako skeniranje dokumenata. Besplatna je.

Genius Scan (Android i iOS)

Osnovna verzija Genius Scan-a vam pruža sve što vam je potrebno za skeniranje. Nema ograničenja u broju dokumenata i nema vodenih žigova. Ako želite više, možete nadograditi plaćene verzije aplikacije, Genius Scan Plus i Genius Scan Ultra.