Ovo su neke od najboljih aplikacija za praćenje vremenske prognoze

I prije nego što smo doživjeli ovako promjenljivo ljeto postojala je potreba da se zna kakvo nas vrijeme očekuje, čemu služe brojne aplikacije i sajtovi.

Na tefefonima obično neka od aplikacija dolazi predinastalirana, ali postoji mnoštvo onih koje su tražene za instaliranje. Ovo su neke od najpopularnijih i najpouzdanijih:

The Weather Channel

The Weather Channel je TV kanal sa istoimenom aplikacijom, poznatom po pouzdanoj vremenskoj prognozi. Aplikacija vas obavještava putem notifikacija o promjenama vremena. Pruža osnovne informacije poput temperature, ekstremnih vremenskih upozorenja i prognoza po satu, danima i nedjeljama. Takođe nudi izvanredne vremenske vijesti, upozorenja na oluje i pljuskove. Aplikacija ima vremenske mape za padavine i vjetar, uz mnogo video sadržaja o trenutnom vremenu i predviđenim promjenama. Dostupna je besplatno za Android i iOS uređaje.

AccuWeather

Nagrađivana aplikacija AccuWeather ističe se kao ključni pružalac vremenskih usluga za različite firme i televizijske kuće, te takođe za mnoge druge vremenske aplikacije na Android platformi. Osim standardne vremenske prognoze, korisnicima omogućava precizno praćenje trenutnih, višednevnih i sat-po-sat prognoza, kao i dugoročnih predviđanja. Aplikacija pruža detaljne informacije o temperaturi, vlažnosti, brzini vjetra, nudi grafičke prikaze radara, upozorenja na nevremena…

Weather&Radar

Aplikacija vam omogućava praćenje vremenskih uslova putem radarskog prikaza, prateći kretanje i intenzitet vremenskih prilika. Pruža detaljne prognoze po satu za današnji, sutrašnji dan i do 14 dana unaprijed, s procjenom padavina tokom cijelog dana i noći. Nudi informacije o trajanju kiše i količini padavina. Takođe pruža vizuelne prikaze radara za temperaturu, udare gromova, pljuskove i brzinu vjetra, uz vijesti o vremenskoj prognozi, UV indeksu, zagađenju vazduha, upozorenjima na nevrijeme. Aplikacija je besplatna, ali prikazuje reklame, uz opciju mjesečne pretplate za uklanjanje oglasa.

Weather Underground

“Weather Underground” je još jedna besplatna aplikacija dostupna za Android i iOS uređaje. Pomoću nje možete pratiti promjene vremena sat po sat, dobijati informacije o dnevnim i nedeljnim prognozama. Aplikacija, takođe, nudi podatke o vremenu izlaska i zalaska sunca, te obavještenja o mogućim ekstremnim vremenskim uslovima. Posebno je naglašen izvještaj za skijaše. Takođe, pruža informacije o web kamerama postavljenim na različitim lokacijama u susjednim zemljama, pružajući vizuelni uvid u trenutne vremenske uslove.