Ovo su najbolje aplikacije za vaše bilješke

Aplikacije za bilješke su praktični pomagači koji vam omogućavaju da budete dobro organizovani.

One su nezamjenjivi alati za bolju organizaciju, bilo da je u pitanju čuvanje važnih ideja, kreiranje lista obaveza ili jednostavno bilježenje spontanih ideja. Za razliku od običnih papirnih bilješki, bilješki na telefonu se lako mogu uređivati, a liste obaveza mogu se pomjerati i sortirati. Neke od ovih aplikacija za bilješke nude i dodatne funkcije kao što su dodavanje slika, audio bilješki, kontrolnih lista i podsjetnika.

Danas postoji mnogo aplikacija za bilješke za iPhone i uređaje sa Android operativnim sistemom, od kojih su neke čak besplatne. Predstavićemo vam naših top 6.

ColorNote

Ako ste vizuelni tip osobe, onda će vas sigurno zanimati ColorNote. Ova Android aplikacija vam omogućava da označite svoje bilješke različitim bojama kako biste ih lakše razlikovali. Takođe, korisnici mogu formatirati bilješke kao kontrolne liste i postaviti podsjetnike kako bi se osigurali da ne zaborave važne zadatke.

Microsoft OneNote

Za sve one koji puno rade na računaru ili laptopu, Microsoft OneNote je posebno pogodna aplikacija za bilješke. Aplikacija je posebno korisna jer omogućava kreiranje različitih vrsta bilješke, uključujući i ručne bilješke, audio zapise, slike i tabele. Dodatno, OneNote nudi praktičnu funkciju sinhronizacije, koja vam omogućava da ažurirate svoje bilješke na različitim uređajima. Integracija sa drugim Microsoft aplikacijama kao što su Word, Excel i PowerPoint čini OneNote odličnim izborom.

Apple notes

Ako koristite iPhone, popularna Apple aplikacija za bilješke je već instalirana. Ona je posebno jednostavna za korišćenje i omogućava dodavanje slika, audio zapisa i priloga. Pomoću iCloud funkcije sinhronizacije, bilješke se mogu lako sinhronizovati na različitim Apple uređajima. Takođe, aplikacija omogućava funkciju rukopisnog unošenja bilješke, koje se mogu konvertovati u tekst.

Simplenote

Simplenote je, takođe, važna aplikacija za bilješke koja obezbjeđuje veoma jednostavan pregled. Minimalistička i korisnički prijateljska aplikacija za bilješke dostupna je za iOS, Android i web i omogućava vam da brzo i lako kreirate, dijelite i sinhronizujete tekstualne bilješke. Ova aplikacija takođe ima korisnu funkciju pretrage.

Google notes

Besplatna Google aplikacija za bilješke je kompatibilna sa drugim Google proizvodima kao što su Google Drive, Google Docs i Gmail, što olakšava integrisanje bilješki u različite dokumente i e-mail poruke. Ova aplikacija nudi razne funkcije kao što su kontrolne liste, audio bilješke i slike, što vam omogućava kreativno kreiranje i bolje strukturiranje bilješki. Dodatna funkcija lista obaveza takođe omogućava označavanje završenih zadataka.

Evernote

Evernote je popularna aplikacija za bilješke koja se može koristiti i na mobilnim uređajima sa iOS i Android operativnim sistemom, kao i na desktop računarima. Aplikacija nudi mnoge funkcije koje vam omogućavaju da jednostavno organizujete, dijelite i sinhronizujete bilješke i ideje. Pored toga, možete kreirati i audio, video i slikovne bilješke, a pretraga vam omogućava brzo pronalaženje svih bilješki. Međutim, da biste koristili sve funkcije na neograničeno vrijeme, ova aplikacija se plaća.