Ovo je prva Nokia koju pokreće Exynos čipset

Nadolazeći Nokia Suzume pametni telefon je primjećen na Geekbench-u, a lista je otkrila neke ključne detalje o ovom novom uređaju.

Nokia Suzume je opremljen Exynos 7884B procesorom. Ovo je 14 nm čip sa relativno starim hardverom – dva Cortex-A73 jezgra i šest A53 jezgara, plus Mali-G71 MP2 i LTE modem. Prema Geekbench-u, klaster A73 je radio na 2,1 GHz, dok je A53 klaster radio na 1,7 GHz.

Telefon nema mnogo RAM-a, naizgled 3 GB, ali je tu pun Android 12. Nažalost, ovo su sve informacije koje trenutno možemo da prikupimo od Geekbench-a.

Nokia Suzume (što na japanskom znači “vrabac”) može biti jedan od četiri uređaja o kojima su nedavno procurile neke informacije. S obzirom na specifikacije, telefon izgleda kao ponuda srednjeg ranga i mogao bi doći sa LCD ekranom i trostrukom kamerom na zadnjoj strani.

Očekujemo da će se više detalja o ovom pametnom telefonu pojaviti na mreži u narednim danima ili sedmicama. S obzirom da se uređaj već pojavio na platformi za benchmarking, i samo lansiranje bi moglo uslijediti uskoro.