Ovi gedžeti će vam olakšati putovanje

Zahvaljujući novim tehnologijama i putovanja su dobila novu dimenziju, pa su razni gedžeti postali neizostavan dio odmora, jer ga mogu olakšati i poboljšati.

Dakle, ako planirate odlazak na putovanje, pobrinite se da prije polaska bar neke od ovih dodataka i gedžeta spakujete u vaš kofer.

Stalak za telefon

Slikaćete dosta, a najviše će u tome pomagati mobilni telefon. Da bi se vi našli na slikama, preporučujemo vam da nabavite stalak za telefon. Neće uvijek biti prolaznika koje ćete moći zamoliti za slikanje.

Raznolik izbor modela je dostupan na tržištu, ali posebno preporučujemo stalak sa podesivim nogama. Njega možete ga prilagoditi neravnim površinama na koje ćete ga postavljati tokom putovanja.

Bežične slušalice

Kada želite da se opustite i uživate u svom slobodnom vremenu tokom putovanja, muzika je odličan izbor za pružanje zadovoljstva i opuštanja. Tu se bežične slušalice pokazuju kao savršen pratilac.

Prije nego što se odlučite za određeni model, preporučujemo vam da istražite recenzije i specifikacije kako biste osigurali visok kvalitet zvuka i optimalno slušalačko iskustvo. Posebno obratite pažnju na modele koji imaju opciju aktivnog poništavanja buke (ANC).

Bežične slušalice sa ANC-om vam pružaju priliku da se potpuno izolujete od spoljnih zvukova gdje god da se nalazite. One će omogućiti da se potpuno posvetite muzičkom doživljaju.

360 kamera

Ako volite da zabilježite svoja putovanja i kreirate uspomene koje možete dijeliti sa drugima, nema boljeg uređaja od 360 kamere. Ova inovativna kamera snima u 360 stepeni, što znači da neće promaći ni najmanji detalj u vašoj okolini.

Vodite računa da, ukoliko vam vaš budžet to dozvoljava, izaberete kameru koja snima u najmanje 4K rezoluciji, kako biste osigurali oštre i jasne snimke.

E-čitač

E-čitač je savršen dodatak za sve ljubitelje čitanja, jer vam omogućava da nosite hiljade knjiga i stripova u jednom malom uređaju. Osim praktičnosti u smislu količine sadržaja koji možete ponijeti, e-čitač je odličan saputnik tokom putovanja, ukoliko želite da “ubijete vrijeme” u vožnji ili tokom čekanja u restoranu.

Jedna od ključnih prednosti e-čitača je izvanredna trajnost baterije, te korištenje e-ink displeja koji nudi prikaz veoma sličan čitanju prave knjige.