Ove tri stvari čine Motorola Razr jedinstvenim

Konkurencija na tržištu pametnih telefona izuzetno je jaka, a za mjesto u vrhu uspješno se bori i kompanija Motorola, čiji novi model Razr 40 Ultra nudi i neka inovativna rješenja.

Ovaj vrhunski model posjeduje isti unutrašnji ekran kao i Razr 40, ali je zato njegov spoljašnji ekran ogroman, dijagonale čak 3,6 inča, što ga čini jedinstvenim na tržištu. Naime, ni impresivni Samsung-ovi Flip telefoni nemaju toliki spoljašnji ekran. Podsjećamo, spoljašnji ekran telefona Samsung Galaxy Z Flip 5 trebao bi biti dijagonale 3,4 inča, što je značajno unapređenje u odnosu na njegovog prethodnika, telefon Flip 4, koji je dijagonale 1,9 inča, ali ipak nije dovoljno veliki da nadmaši Motorola Razr 40 Ultra.

Nije samo veličina ekrana Razr 40 Ultra modela ono što ga izdvaja. I njegove karakteristike su vrhunske. Radi se o OLED ekranu sa osvježavanjem od 144Hz. Korisnicima omogućava da na njemu koriste omiljene aplikacije, odgovaraju na poruke i prate obavještenja bez potrebe za otvaranjem. Moguće je čak i odgledati film. Naravno, za tim nema potrebe, jer je u unutrašnjosti telefona još veći ekran – od 6,9 inča.

Druga stvar koja Motorola-in novi telefon na preklop čini jedinstvenim je sistem zaštite podataka. U pitanju je set softverskih i hardverskih rješenja zahvaljujući kojima su podaci korisnika zaštićeni od svih bezbjednosnih prijetnji. Moto KeySafe je mjesto u telefonu odvojeno od čipseta u kojem se čuvaju lozinke, PIN-ovi i kriptografski ključevi, tako da hakeri ne mogu da mu pristupe prilikom napada.

Treća jedinstvena karakteristika telefona Motorola Razr 40 Ultra je jedna od boja u kojoj dolazi, a koja se zove Viva Magenta Pantone. Radi se o boji kakvu nema nijedan drugi telefon na tržištu. U ponudi su još dvije boje – Infinite Black i Glacier Blue, za one koji radije “igraju na sigurno”.