Ove aplikacije vam pomažu da kontrolišete svoje finansije

Ako želite da sačuvate pregled svojih troškova, postojećih i planiranih, aplikacije za praćenje troškova su odličan izbor.

Ove aplikacije vam pomažu da organizujete svoje finansije, prateći prihode i rashode, postavljajući budžete i olakšavajući ostvarivanje finansijskih ciljeva. Evo pregleda nekih od najpopularnijih aplikacija koje vam mogu pomoći u tome:

SayMoney: Preporučljiva za početnike, dostupna je za Android i iOS. Ova aplikacija pruža pregledan interfejs i jednostavnu navigaciju. Omogućava kreiranje različitih kategorija za prihode i rashode, uz dodavanje bilješki i potvrda. Grafikoni sa vremenskim i sadržajnim filterima pružaju jasan uvid u finansijsku situaciju. Osnovne funkcije su besplatne, dok se Pro verzija naplaćuje i omogućava sinhronizaciju između više uređaja.

Money Manager: Namijenjena temeljnim korisnicima, ova aplikacija vam omogućava prikupljanje obimnih informacija. Prilikom unosa, možete specifikovati kategoriju, vrijeme, datum i način plaćanja, dodati dodatne opise i bilješke. Money Manager pruža detaljne statistike i dijagrame, nudeći precizan pregled raspodjele troškova. Dostupna je besplatno za iPhone i Android uređaje.

Mobills: Ova aplikacija se ističe jasnom i preglednom upravljačkim tablom koja omogućava lako praćenje preostalog budžeta za tekući mjesec. Mobills sadrži funkcionalnosti štednje, omogućavajući postavljanje budžeta za pojedinačne ciljeve. Besplatna verzija sa osnovnim funkcijama je dostupna, dok postoji i Premium verzija sa dodatnim aplikacijama. Mobills posjeduje i pregledan web interfejs, što olakšava praćenje finansija i na računaru.

Ausgaben Manager: Ako vam prethodno navedene aplikacije djeluju previše detaljno, Ausgaben Manager može biti pravo rješenje. Ova besplatna aplikacija za Android i iOS jednostavna je za upotrebu, omogućavajući brzo dokumentovanje troškova i prihoda. Podržava kreiranje individualnih kategorija i ima podsjetnik koji vas obaveštava o redovnim izdacima, poput stanarine. Na kraju mjeseca jasno ćete vidjeti na šta je potrošen novac.

1Money: Ova aplikacija pruža pregled svih vaših troškova u različitim kategorijama. Dijagrami i šarene ikone olakšavaju orijentaciju i obezbjeđuju brz pregled. 1Money vam omogućava jednostavno planiranje budžeta unaprijed, kako biste na početku mjeseca vidjeli predstojeće troškove. Aplikacija je besplatna za Android.