Ove aplikacije su najbolji pratioci tokom trčanja

Aplikacije za trčanje pretvaraju vaš telefon u pravi alat koji vam pomaže da ostvarite svoje ciljeve. Izaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama i ciljevima, bilo da tražite praćenje statistike, planove treninga ili motivaciju od drugih trkača.

Runna
Ako tražite personalizovani plan treninga za trku, Runna je prava aplikacija za vas. Kreirana od strane trenera Bena Parkera i Steph Davies, Runna nudi planove treninga za različite distance, od 5K do ultra-maraton. Aplikacija je jednostavna za korištenje i lako se sinhronizuje sa Garmin, Coros i Apple satovima.

Strava
Strava je idealna za one kojima je potrebna motivacija od drugih. Pored standardnog praćenja trčanja, Strava omogućava praćenje prijatelja i organizovanje grupnih izazova. Takođe, podržava razne fitnes uređaje i nudi funkciju Strava Beacon za praćenje vaše lokacije uživo.

Nike Run Club
Nike Run Club je besplatna aplikacija koja prati vaše trčanje, nudi vođene treninge i povezuje vas sa trkačima u vašem okruženju. Pruža razne planove treninga koji se prilagođavaju vašim ciljevima i napretku.

Map My Run by Under Armour
Map My Run koristi GPS vašeg telefona za praćenje i mapiranje vaših ruta, vremena, brzine i ukupne udaljenosti. Aplikacija podržava razne fitnes uređaje i nudi napredne opcije poput glasovnog treniranja i dijeljenja lokacije.

Runkeeper
Runkeeper koristi GPS vašeg telefona za praćenje trčanja, biciklizma, planinarenja i drugih aktivnosti. Nudi razne planove treninga, izazove i mogućnost praćenja napretka.

Peloton
Peloton je idealan za trkače koji vole da treniraju na traci za trčanje. Aplikacija nudi brojne treninge uživo na zahtjev, kao i vođene sesije za trčanje na otvorenom.

Stride
Stride je nova aplikacija koja omogućava praćenje trčanja i hodanja putem GPS-a, uz opciju takmičenja sa drugim korisnicima za osvajanje teritorije.