Otpakovan je Mi Mix 4, novi Xiaomi flegšip

Kineski Xiaomi je objavio zvanični video zapis otpakivanja Mix 4, koji prikazuje da dolazi u prilično velikoj kutiji, u kojoj se nalazi brzi punjač od 120W i kabl za punjenje.

Xiaomi je već predstavio pametni telefon Mix 4, koji je takođe označio kao prvi flegšip telefon kojem je odbacio čuveno “Mi” u imenu proizvoda namijenjenim zapadnom tržištu. Prema saopštenju kompanije, novi Mix 4 postavlja standard za doživljaj cijelog ekrana sa minimalnim okvirima i “kamerom ispod ekrana“.

Xiaomi Mix 4 ima zakrivljeni AMOLED ekran dijagonale 6,67 inča sa selfi kamerom od 20 MPx ugrađenom ispod ekrana. Xiaomi-jeva kamera ispod panela krije kameru iza osvjetljenih piksela kada je u stanju mirovanja.

Pokreće ga Qualcomm-ov Snapdragon 888+ zajedno sa 8GB/12GB RAM-a i 128/512GB prostora za skladištenje. Baterija od 4.500 mAh se puni brzim punjačem sa mogućnošću potpunog punjenja praznne baterije za samo 15 minuta koristeći režim bržeg pojačavanja. Bežičnom punjaču od 50W potrebno je 28 minuta u režimu pojačavanja.

Dolazi sa glavnom kamerom od 108 MPx sa OIS-om, optički stabilizovan periskopski zum od 8 MPx i ultraširoku kameru od 13 MPx. Cijena telefona kreće od 770 dolara, a iako je prodaja već počela u Kini, međunarodna dostupnost još nije poznata.