Otkriveni novi detalji o telefonu Samsung Galaxy A54

Južnokorejska kompanija radi na novom telefonu Galaxy A54, a informacije koje su procurile pomalo su zbunile javnost.

Naime, ako je tačno ono što otkriva Galaxy Club, novi uređaj imaće “slabiju” kameru od prethodnika iz te serije. Samsung Galaxy A54 navodno će imati kameru od 50 MP, dok su Galaxy A52 i A53 imali senzor od 64 MP.

S druge strane, stručnjaci ističu da to ne mora da bude mana telefona Galaxy A54, odnosno da bi i sa 50 MP mogao biti u prednosti, jer broj piksela ne mora biti mjerilo kvaliteta kamere.

Novi model bi, kako se očekuje, trebao imati bolji se senzor nego što je to Sony IMX682, koji posjeduju telefoni pomenute serije. Iako nema nikakvih naznaka koji bi to senzor mogao biti, stručnjaci navode da su velike šanse da on bude većeg optičkog formata, sa širim pikselima i superiornijim performansama pri slabom osvjetljenju.

Što se tiče ostalih karakteristika, očekuje se da će Samsung Galaxy A54 imati One UI 5.1 baziran na Androidu 13, te da će ga pokretati procesor Exynos 1380, nasljednik procesora Exynos 1280 koji pokreće Galaxy A53.

Šta se zaista sprema, trenutno može samo da se nagađa. Ipak, od južnokorejskog giganta se uvijek očekuju pozitivni pomaci, pa nema sumnje da će tako biti i ovoga puta.

Podsjećamo, brojne Samsung uređaje možete pronaći u bogatoj ponudi kompanije m:tel.