Otkriveni novi detalji dizajna telefona OnePlus 11  

Informacije o telefonu OnePlus 11 5G cure iz dana u dan, tako da su već poznati gotovo svi detalji o njemu, od dizajna do specifikacija. S obzirom na dosadašnju praksu kompanije da obično u proljeće lansira vodeći model, očekuje se da će i ovaj uređaj na tržište stići u tom dijelu 2023. godine.

OnePlus je objavio video koji ne otkriva u potpunosti OnePlus 11, ali se na uređaju može vidjeti kružno ostrvo na zadnjoj strani, sa četiri kruga, od čega su tri za kamere i jedan za blic. Na ostrvu je ispisan naziv brenda Hasselblad.

Iako je u video snimku prikazan samo model u crnoj boji, za koji se šuška da se zove Matte Black, tipsteri otkrivaju da će u prodaji biti i varijanta zelene boje, koja bi se mogla zvati Glossy Green.

Što se tiče specifikacija, o njima još nema zvaničnih informacija. Mediji saznaju da će OnePlus 11 pokretati Snapdragon 8 Gen2, te da će imati do 16 GB RAM-a memorije. Ekran će biti će 6.7-inčni LTPO2, QHD+ rezolucije sa stopom osvježavanja od 120Hz.

Što se tiče kamera, OnLeaks navodi da će ona za selfi biti od 16Mp, dok će se na zadnjoj strani nalaziti tri –glavna (Sony IMX890 ) od 50Mp, ultraširoka (Sony IMX851) od 48Mp i 2x telefoto od 32Mp (IMX709). Očekuje se da će telefon imati veliku bateriju od 5000 mAh, sa brzim punjenjem od 100 W, što je malo sporije od one za uređaj OnePlus 10T, koja je od 150 W.