Otkriven dizajn i brzina punjenja telefona Realme 10

Realme 10 (RMX3630) je sertifikovan od strane nekoliko autoriteta za sertifikaciju, uključujući američki NBTC. Sada je dobio i FCC sertifikat.

NBTC je američka Nacionalna komisija za prenos i komunikacije (National Broadcasting and Telecommunications Commission), a FCC Federalna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission).

Šema Realme 10 uređaja vidljiva je u jednom od dokumenata na veb sajtu FCC-a i na osnovu nje je vidljivo da će ovaj pametni telefon imati dvije kamere na zadnjoj strani umjesto tri kao što je bio slučaj Realme 9.

Položaj blica je, takođe, promijenjen i pomjeren je na desnu stranu prve kamere. Takođe možemo vidjeti da je taster za jačinu zvuka na Realme 10 postavljen na desni okvir.

Prednja strana telefona Realme 10 još nije otkrivena, ali velike su šanse da će doći sa okruglom kamerom (“rupom”) izdvojenom izvan granice ekrana (tzv. punch hole screen) umjesto kamere unutar “zareza” u ekranu (notched display).

Adapter koji je naveden na veb lokaciji FCC-a ima broj modela VCB3HDUH. Za njega već znamo da podržava punjenje od 33 V. Pored toga, FCC dokumenti otkrivaju da će Realme 10 pokretati Realme UI (User Experience) interfejs verzije 3.0 i da će imati dvopojasnu Wi-Fi vezu.

Realme 10 će imati bateriju od 5.000 mAh, ali neće imati 5G podršku. Šanse su da će Realme lansirati 5G varijantu telefona, ali sa različitim specifikacijama.

Još znamo da će 4G verziju pokretati Helio G99 SoC i da će imati 8 GB RAM-a.