Oppo Watch 3 stiže u avgustu kao prvi pametni sat sa novim Snapdragon V5 Gen 1 čipom

Oppo Watch 3 koji će biti predstavljen u avgustu biće prvi pametni sat koji će koristiti jedan od dva nova prenosiva čipa koje je predstavio Qualcomm.

Qualcomm je predstavio dva nova prenosiva čipa, za koja najavljuje da će obezbijediti do 50% duže trajanje baterije i to u situaciji da zauzima 30% manje prostora u odnosu na čipove prethodne generacije.

Glavna razlika između dva nova čipa je u tome što model W5 Gen 1, koji će se nalaziti u Watch 3, preskače AON koprocesor. Njime bi se opremali nosivi uređaji koji neće imati dodatne mogućnosti za uštedu energije.

U najavi Watch 3 o njemu se govorio više kao o seriji nego kao o posebnom modelu, pa je moguće da ćemo vidjeti više od jednog modela, ali ne znamo da li će svi koristiti novi prenosivi čip.

Ostaje da se vidi da li će pomenuti proizvod biti pušten u prodaju na globalnom nivou ili ne, a oni koji misle da je na globalnom tržištu potrebna veća konkurencija svakako priželjkuju da se to desi.

Druga kompanija koja će pratiti Oppo u predstavljanju pametnog sata nove generacije je Mobvoi, koji će na jesen predstaviti TicWatch (najvjerovatnije pod oznakom TicWatch Pro 4) prvi sa Snapdragon W5+.

O ovim uređajima za sada nema dovoljno drugih detalja, i moraćemo sačekati neko vrijeme dok budemo znali šta ih sve krasi.