Oppo Reno6 serija je pred nama

Kineska kompanija Oppo sada je spremna da zbaci Reno6 seriju pametnih telefona čiji se izlazak očekuje uskoro.

Prema nezvaničnim informacijama, izlazak bi se mogao očekivati već 22. maja u Kini, kada bismo mogli da vidimo konkretne specifikacije. Dosadašnje informacije upućuju na to da novi model dolazi sa 8 GB RAM-a. Kada je u pitanju kamera, pretpostavlja se da ima trostruku kameru, sa 32 MP. Biće zasnovan na Android-u 11 ima 128 GB memorije. Takođe, rečeno je da dolazi u plavoj boji.

Do sada smo čuli da će imati slične specifikacije kao Reno5, ali se sugeriše malo jača baterija 4.500 mAh s brzim punjenjem od 65 W.Opcije povezivanja na Oppo Reno6 uključuju Wi-Fi i GPS. Priča se da senzori na telefonu uključuju senzor otiska prsta.

Kompanija će, inače, biti domaćin svečanosti sa Zheijang, kineskim TV kanalom. Tu bi trebalo da fokus događaja bude na pametnim televizorima, ali spekuliše se da bi upravo na tom mjestu predstavili i novi model smartfona. 

Prodaja kompanije Oppo je porasla za 26% u odnosu na prošlu godinu. Prethodna serija je imala veliki uspjeh jer je ponudila odlične specifikacije po nižim cijenama u odnosu na seriju Reno4.