Oppo radi na preklopnom telefonu sličnom Galaxy Z Flip3

Na tržištu je sve više preklopnih telefona, a sada stiže i informacija da Oppo radi na jednom takvom uređaju, sličnom Galaxy Z Flip 3 modelu.

Iz kompanije navode da im je cilj da ovaj telefon, čija bi cijena bila 999 dolara, isporuče do trećeg kvartala ove godine.

Osim pomenutih detalja, za sada je poznato i da će nadolazeći uređaj biti njihov flagship model, pa vjerovatno govorimo o nasljedniku OPPO Find N 5G telefona.

Inače, ovaj kineski proizvođač je patentirao tri modela sklopivih telefona. Model sa vazdušnim jastukom, onaj sa trostrukim ekranom i preklopni telefon (potencijalno) čine njihov portfolio.

Za sada je predstavljen samo Find N sklopivi pametni telefon. Jednostavan je za korištenje, a pruža inovativno iskustvo, pa ne čudi da je na kineskom tržištu rasprodan u rekordnom roku.

U pitanju je prvi sklopivi telefon ovog brenda, koji je predstavljen krajem 2021. godine, koji je rezultat četiri godine intenzivnog istraživanja i razvoja. Ostaje nam da vidimo u kom pravcu će kompanija nastaviti put kada je riječ o preklopnim uređajima, ali i da li će neki od njih možda biti globalno dostupni.