Oppo Find X5 Pro stiže i u Evropu

Telefon Oppo Find X5 Pro, produkt saradnje brenda OnePlus i kompanije Hasselblad, stiže i u Evropu.

Nedavno je objavljen kompletan set zvaničnih rendera sa listom specifikacija i potvrđenim partnerstvom sa Hasselblad-om, koje je najavljeno prošle godine. U pitanju je poznati švedski proizvođač fotoaparata, fotografske opreme i skenera fotografija srednjeg formata sa sjedištem u Geteborgu u Švedskoj.

Ovaj uređaj pokreće Snapdragon 8 Gen 1 procesor, zajedno sa 12 GB RAM-a i 256 GB skladišnog prostora. Njegova baterija od 5.000 mAh ima podršku za brzo punjenje, tako da se očekuje da će ovo biti Oppo-ova tehnologija za brzo punjenje od 80 W.

Prema trenutno dostupnim informacijama, posjeduje 6,7-inčni AMOLED ekran rezolucije 3.216 x 1.440 piksela i frekvenciju osvježavanja od 120 Hz.

Prednja kamera bi trebalo da ima 32 MP, a na zadnjoj su tri senzora – glavni od 50MP, širokougaoni od 50 MP i telephoto od 13 MP.

Na poleđini telefona je natpis Powered by MariSilico, što se odnosi na NPU, odnosno jedinicu neuronske mreže koja je ekvivalent za vještačku inteligenciju te se koristi za obradu velike količine AI podataka.

Od opcija povezivanja na uređaju ćemo vidjeti WiFi 6E, Bluetooth v5.2 i NFC.

Informacije o cijenama još uvijek nisu potvrđene, ali predviđa se da će koštati 1.200 evra.