OnePlus radi na telefonu s rotirajućom zadnjom kamerom

Kompanija OnePlus se rado predstavlja kao inovativan proizvođač pametnih telefona, a sada su se fokusirali na inovacije za razvoj kamera.

Ono po čemu će  OnePlus 11 Pro model telefona izdvajati iz mase jeste rotirajuća kamera na poleđini. Rotacija kamere za 180° omogućava vam da snimate fotografije i video snimke bez potrebe da se mnogo pomjerate dok tražite savršen ugao.

Iako kompanija nije zvanično objavila detalje o ovoj kameri, krajem 2020. godine, prijavila je patent za Modul kamere i elektronsku opremu. Na osnovu te dokumentacije, na internetu je osvanula serija rendera koja nam daje uvid kako bi telefon mogao izgledati.

Ovaj jedinstveni telefon dolazi i sa standardnim režimom snimanja. Ali, zahvaljujući inovativnoj rotirajućoj kameri, video snimci i panoramske fotografije dobijaju novu dimenziju, s obzirom da funkcioniše i kao anti-shaking sistem.

Kompanija bi ovim inovativnim pristupom mogla ozbiljno uticati na razvoj budućih kamera na pametnim telefonima. Ukoliko nastavi da uvodi inovacije po konkuretnoj cijeni, OnePlus bi mogao da osvoji mnogobrojna tržišta.