OnePlus 11 Pro prikazan na renderima

Flagship telefon OnePlus 11 Pro trebao bi stići početkom naredne godine, a prvi renderi nagovijestili su neke od njegovih karakteristika.

Dojavljivač Steve Hemmerstoffer, čiji je pseudonim @OnLeaks, u saradnji sa sajtom SmartPrix predstavio je izgled predstojećeg telefona kineske kompanije, na kojem je vidljiva promjena u odnosu na prethodni model.

Renderi pokazuju da će kamera telefona OnePlus 11 Pro biti smještena u kružnom kućištu, što je novina, sa četiri već viđene pozicije za sočiva i LED blic. Između senzora ispisan je Hasselblad logo. Mediji prenose da bi OnePlus 11 Pro mogao biti posljednji vodeći telefon te kompanije sa Hasselblad certifikatom, jer polako ističe ugovor o partnerstvu.

Što se tiče ostalih specifikacija, ono što se ne može vidjeti na renderima, ali što se očekuje je da će OnePlus 11 Pro pokretati Snapdragon 8 Gen 2 čipset, te da će posjedovati softver zasnovan na Androidu 13. Ekran bi, sudeći po renderima, mogao biti djelimično zakrivljen, dok bi selfi kamera trebala biti smještena u gornjem lijevom uglu ekrana.

Koja će biti snaga kamera i baterije još uvijek nije poznato. Pošto se predstavljanje ovog flagship modela očekuje u prvim mjesecima 2023, ima još dovoljno vremena za otkrivanje novih detalja.

Podsjećamo, prošlog mjeseca kompanija je predstavila telefon OnePlus 10T, sa vrlo impresivnim karakteristikama, ali i cijenom koja za osnovnu varijantu sa manje memorije iznosi 699 evra, dok ona sa više košta 799 evra.