OnePlus 10T: Sve što za sada znamo o ovom uređaju

OnePlus 10T je nadolazeći telefon kompanije poznate, između ostalog, po pristupačnim cijenama svojih uređaja, a evo što za sada znamo o ovom modelu.

Za početak, trenutno poznate specifikacije sugerišu da bi u pitanju mogao biti zaista odličan uređaj.

Naime, ovaj telefon bi trebalo da pokreće najnoviji Qualcomm procesor – Snapdragon 8+ Gen 1, iako su se prvobitno pojavile informacije da će koristiti MediaTek Dimensity 9000. Ima dvije memorijske varijante –  8 GB radne memorije i 128 GB prostora za skladištenje, odnosno 12 GB radne memorije i 256 GB skladišnog prostora.

Sve bi trebalo da napaja baterija kapaciteta 4.800 mAh, uz podršku za brzo punjenje od 150 W.

Za revnosnije poznavaoce uređaja ovog brenda, dovoljan je podatak da će OnePlus 10T izgledom podsjećati na OnePlus 10 Pro, s tim da će njegov modul za kamere biti nešto drugačijeg oblika i neće se prelivati preko desne ivice uređaja.

Kad već spominjemo kamere, glavni senzor će najverovatnije biti rezolucije 50 MP, a tu je i ultraširokougaona kamera od 16 MP i makro senzor rezolucije 2 MP. Još uvijek nije potvrđeno da li će prednja kamera biti rezolucije 16 ili 32 MP.

Šta još možemo očekivati od ovog telefona? Prema dostupnim informacija, tu je ravan 6,7-inčni AMOLED ekran sa FullHD+ rezolucijom i centriranom punch hole selfie kamerom. Brzina ovježavanja bi trebalo da bude 120 Hz.

Kada će OnePlus 10T biti lansira, za sada nije poznato. Ipak, poznato je da su dosadašnji modeli iz T serije predstavljani u oktobru, pa ne bi čudilo da i novi uređaj bude dostupan od tog mjeseca, vjerovatno po cijeni dostojnoj jednog flagship telefona.