OnePlus 10 Pro Extreme Edition čini najbolji telefon kompanije još boljim

OnePlus 10 Pro Extreme Edition čini najbolji telefon kompanije još boljim – ima više prostora za skladištenje i stiže u novoj boji.

Ekskluzivni model pametnog telefona OnePlus 10 Pro dolazi s keramičkom završnom obradom i Gorilla Glass Victus zaštitom. Iako se keramika ne sreće često na telefonima izvan Kine, ona je svakako izdržljiviji materijal od stakla, ali samim tim i skuplji.

Novi uređaj ima 12 GB RAM-a i 512 GB prostora za skladištenje. Posjeduje 6,7-inčnim AMOLED KHD+ ekran sa stopom osvježavanja od 120 Hz. Procesor je Snapdragon 8 Gen 1, a sve napaja baterija od 5.000 mAh sa 80 W punjenjem.

Telefon ima modul kamere inspirisan modelom Samsung Galaxy S21 Ultra sa tri sočiva: glavni od 48 MP, 8 MP telefoto te 50 MP ultraširoki senzor.

OnePlus 10 Pro Exreme Edition čini najbolji telefon kompanije još boljim

White Panda je zvaničan naziv boje koja je izabrana za telefon iz ove edicije. Iz kompanije navode da su testirali više od stotinu različitih nijansi tokom tri mjeseca.

Nova varijanta uređaja je u prodaji od 1. marta, u Kini po cijeni od oko 915 dolara. Bijela boja i keramička završna obrada sa sobom nose poteškoće prilikom procesa proizvodnje, tako da je malo vjerovatno da će ovaj model biti lansiran u ostatku svijeta.