Oflajn režim YouTube Music-a dobio novu opciju

YouTube Music dobio je novu funkciju koja omogućava da automatski sačuvamo pjesme koje su nedavno reprodukovane.

Mogućnost reuzimanja pjesama za oflajn slušanje nije ništa novo. Već je pruža većina vodećih servisa za strimovanje muzike, ali je u YouTube Music-u novina to što ova opcija omogućava automatsko preuzimanje do 200 nedavno reprodukovanih pjesama. Nije u pitanju fukcija pametnog preuzimanja, koja već postoji na YouTube Music-u i koja je dizajnirana tako da automatski preuzima do 500 pjesama praćenjem naših navika slušanja.

Novu funkciju moguće je pronaći ulaskom u Settings, zatim u odjeljak “Downloads&storage“. Opcija “Recently played songs” nalazi se odmah ispod opcije “Smart downloads”.

Kako navodi Androidcentral, ova novina može biti vrlo korisna ako zaboravljate da za oflajn slušanje sačuvate numere koje ste puštali u posljednjih sat vremena.

I do sada je YouTube Music mogao da “sortira” sadržaje po našem ukusu bez potrebe da ih ručno izaberemo, ali je omogućavao da sačuvamo nedavno reprodukovane naslove samo dodirom na dugme “palac gore”.  Nova mogućnost navodno je dostupna samo na Androidu.