„Obojimo dugom“ posebna bojanka za posebne male i velike ljude

Prijateljstvo m:tel-a i Udruženja roditelja djece sa autizmom „Duga“ iz Gradiške

Udruženje roditelja sa autizmom „Duga“ u četvrtak, 7. marta, predstavilo je u Gradišci, u Kulturnom centru, edukativnu bojanku pod nazivom „Obojimo Dugom“.

Ova psihološko-edukativna bojanka namijenjena je djeci starijoj od tri godine i roditeljima koja kroz sadržaj od 10 numerisanih listova na kojima je detaljno objašnjen način na koji treba roditelj da postupi, a i dijete da se kreativno izrazi putem bojenja predloženih crteža.

Po riječima Saše Кasagića, predsjednika udruženja “Duga”, ova bojanka, pored redovnih aktivnosti i kontinuiteta u pružanju stručne podrške djeci sa poteškoćama u razvoju, predstavlja značajan korak za Udruženje. Bojanka je urađena po svim standardima i preporukama Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i kao takva može da bude data na korištenje svoj djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Izvor fotogafije: Mtel, Udruženje Duga

Podsjetimo, kompanija m:tel je krajem prošle godine u saradnji sa Udruženjem „Duga“ pokrenula internu kampanju za prikupljanje plastičnih čepova s ciljem pomoći i unapređenja života djece s autizmom, ali i njihovih porodica. U osam poslovnih zgrada kompanije m:tel nalaze se kutije s natpisom „Čepom do osmijeha”, što je naziv ove humane akcije, a prihod od prikupljenih čepova će biti korišćen za finansiranje različitih potreba i aktivnosti Udruženja, poput plaćanja terapeuta: logopeda, psihologa, defektologa i sportskog trenera, terapeutske radionice, sportske radionice, pripreme djece za sportska takmičenja za djecu sa smetnjama u razvoju, kao  i savjetodavno-edukativne radionice za roditelje.

Pored humanih vrijednosti, ova akcija ima i ekološki aspekt, budući da time podižemo i svijest o zaštiti životne sredine, recikliranju plastike i očuvanju prirode. 

Zaposleni kompanije m:tel i ovom internom humanom akcijom pokazali su i dokazali da pripadaju društveno odgovornom timu kroz svoju ličnu solidarnost i želju da pomognu svima onima kojima je pomoć potrebna.