Objavljen finalni trailer za Star Wars Jedi: Survivor

Star Wars Jedi: Survivor u prodaji bi trebalo da se pojavi već krajem ovog mjeseca.

Prije nego što zaigramo igru u mogućnosti smo da predstavimo i pogledamo najnoviji i posljednji gameplay trailer.

Ovaj trailer stiže kao dio godišnjice Star Wars Celebration-a. U dva minuta možemo vidjeti šta nam donosi nastavak igre koja je dobila velike pohvale – Star Wars Jedi: Fallen Order-a.

Nova igra nastavlja se pet godina nakon događaja iz nastavka Star Wars Jedi: Fallen Order-a. Cal mora ostati korak ispred Imperije koja ga stalno proganja dok sve više osjeća pritisak što je jedan od posljednjih preostalih Jedi-a u galaksiji.

Igru je razvio tim veterana studija Respawn Entertainment, a nadovezuje se na kultne priče, svjetove i likove iz Star Wars priča, a donosi uzbudljivu borbu prvi put viđenu u prethodnom nastavku.

Star Wars Jedi: Survivor kreirana je za trenutnu generaciju hardvera za igranje kako bi se stvorio dublji i prostraniji doživljaj igranja nove igre za igrače širom svijeta.

U Sony-u kažu da filmski sistem borbe donosi nove stilove uz pomoć čuvenog svjetlosnog mača. Igrač može kreativno iskoristiti sve sposobnosti i oružja kako bi se strateški suočio s brojnim neprijateljima. Biće prinuđen da procijeni njihove snage i slabosti dok se pametno koristi vještinama naučenim tokom obuke.

Star Wars Jedi: Survivor stići će na konzole PS5, Xbox Series X/S i PC 28. aprila.