Obavještenje korisnicima o porukama koje sadrže zlonamjerno kreirane linkove

U posljednje vrijeme povećan je broj dolaznih SMS-ova sa određenih društvenih aplikacija koje sadrže link za nagradnu igru ili propuštenu govornu poštu.

Poruke i objave ovakvog sadržaja najčešće predstavljaju prevare i klikom na takav link u opasnosti ste da instalirate zlonamjerni softver koji vam može nanijeti štetu.

Takođe, neželjene poruke sa linkom mogu da vas usmjere na lažnu web lokaciju koja je dizajnirana da izgleda stvarno, ali je najčešće u pitanju lažna nagradna igra s ciljem prikupljanja vaših ličnih podataka ili navođenje na poziv prema nekim od brojeva u inostranstvu sa posebnim tarifiranjem.

Ne odgovarajte na takve poruke, obrišite ih!

Ne otvarajte linkove u neželjenim porukama.

Budite oprezni sa dijeljenjem svojih ličnih podataka i prema svim neobičnim linkovima, bez obzira na to od koga stižu.

Svoje pretplata račune provjeravajte putem m:go aplikacije, pozivom servisa Moj meni *100# ili slanjem poruke “stanje” na broj 0651110. 

Korisnici m:tel Dopune svoje trenutno stanje računa mogu provjeriti putem m:go aplikacije, pozivom na broj 066 10 10 10 ili pozivom koda *101#.

Ukoliko vam se negdje ponudi nagradna igra za koju se tvrdi da je organizuje kompanija m:tel, savjetujemo vam da prvo provjerite da li informacija o takvoj nagradnoj igri postoji na našim zvaničnim stranicama: www.mtel.ba, blog.mtel.ba ili na našoj Facebook stranici www.facebook.com/mtelbih.

Takođe, sve potrebne informacije m:tel korisnicima su dostupne 24 sata i putem našeg korisničkog centra pozivom na broj 0800 50 000.