Novo iz Huawei-ja: Od najlakšeg preklopnog telefona, do prvog tableta sa E-Ink ekranom

Huawei je predstavio brojne novitete. Najviše pažnje privukli su najlakši sklopivi telefon Mate Xs 2 i prvi tablet sa E-Ink ekranom – MatePad Paper.

Takođe, predstavljeni su i telefoni nova Y70 i nova 90, kao i slušalice Huawei FreeBuds Pro 2, a vrlo zapaženi bili su i novi Matebook 16 i D16s laptopi, sa najnovijim Intel procesorima.

“Želimo da potrošačima pružimo revolucionarne inovacije kroz kontinuiran razvoj industrije”, naveo je u svom govoru Derek Yu, predsjednik Huawei grupacije za Centralnu i Istočnu Evropu, nordijske zemlje i Kanadu.

S obzirom na to da je ova kompanija od 2019. godine do sada na tržište lansirala odlične sklopive telefone, ne čudi što se i najnoviji flagship uređaj – Huawei Mate Xs 2 može pohvaliti sjajnim specifikacijama. Posjeduje Falcon Wing dizajn, ekran veličine 7,8 inča kada je otvoren, rezolucije 2480×2200 piksela. Težak je samo 255 grama, što ga čini najlakšim preklopnim telefonom. Ovaj uređaj, koji je 2,5 puta otporniji na fizička oštećenja, posjeduje i True-Chroma kameru od 50 MP, koja podržava Huawei XD Optics.

Što se tiče pomenutih uređaja srednjeg cjenovnog ranga – nova Y70 i nova Y90, njihovi aduti su baterije. Telefon nova Y70, sa baterijom od 6.000 mAh, zahtijeva punjenje samo dva puta sedmično, a uređaj nova Y90 se zahvaljujući Huawei SuperCharge punjaču od 40W do 53 odsto puni za 30 minuta.

Kao što smo pomenuli, jedna od zvijezda promocije bio je Huawei MatePad Paper, prvi E-Ink tablet ove kompanije, namijenjen radnicima u kreativnoj industriji. Radi se o prvom tabletu sa E-Ink displejem koji ima TUV Rheinland Paper Like Display certifikat. Posjeduje FullView ekran od 10,3 inča, a nevjerovatna povezanost ekrana i olovke nudi odlično iskustvo. Naime, kada se olovkom prelazi preko ekrana javlja se onaj poznati zvuk pisanja po papiru. S obzirom na to da je težak samo 360 grama, lako je prenosiv.

Što se tiče slušalica FreeBuds Pro 2, i one su posebne zbog visoko kvalitetnog dual zvučnog sistema TWS, dok laptopi Huawei Matebook 16 i D16s mogu da zadovolje potrebe svih korisnika, od „laika“ do profesionalaca.  Iz Huawei-a naglašavaju da je Matebook 16 prvi laptop na svijetu sa Intel-ovim i9 procesorom 12. generacije.