Novi renderi otkrivaju izgled Huawei P50 telefona

Predstavljeni su novi renderi koji otkrivaju izgled najavljenog telefona P50 kojeg će uskoro predstaviti kompanija Huawei.

Rendere potpisuje Vagar Kan, na osnovu informacija o samom telefonu koje su do sada objavljene. Prema ovim informacijama, novi P50 izgledom podsjeća na Huawei P50 Pro, koji posjeduje dva velika kruga na poleđini uređaja u kojima su smještene jedinice kamere.

Predviđanja su da će imati standardni ugao kamera koji obuhvataju ultra široke i tele-foto kadrove bez periskopa, dok će Pro model imati široke, periskopske i ultraširoke opcije kadrova. Najjači model u ovoj klasi, P50 Pro+ uz sve navdene opcije, donosi i 3D ToF kameru.  SA

Glavni senzor na naprednijim modelima dolazi iz kompanije Sony, a upitanju je model IMX800, dizajniran posebno za pametne telefone. Huawei se i ranije obraćao kompaniji Sony, kada je riječ o  modelima iz P40 serije, odnosno IMX700 senzoru.

Predviđa se da će novi Huawei telefon biti predstavljen u četiri različite boje. Tako da će ljubitelji ovog brenda moći da biraju između bijelog, crnog, plavog i bež modela.

Sama serija će koristiti Kirin 9000 čipove i biće prvi uređaji koji će imati Harmony operativni sistem koji je kompanij razvila.