Novi render prikazuje ekran modela Realme 9i

Datum lansiranja Realme 9i tek treba da bude otkriven, ali se očekuje da će telefon uskoro stići jer ekskluzivni renderi pokazuju njegov kompletan dizajn.

Novi renderi otkrivaju da će uređaj imati trostruku kameru na zadnjoj strani, 3,5 mm priključak za slušalice i USB Type-C port, kao i taster za jačinu zvuka na lijevoj strani uređaja.

Nezvanično, ovaj model telefona biće opremljen Qualcomm Snapdragon 680 SoC-om. Mogao imati full-HD+ LCD ekran sa brzinom osvježavanja od 90Hz.

Navodno će imati primarnu kameru od 50MP koja posjeduje digitalni zum, automatski blic, mogućnost prepoznavanja lica te fokusiranje na dodir ekrana.

Telefon će vjerovatno napajati baterija od 5.000 mAh. Što se tiče palete boja, ovaj pametni telefon može doći u Mist Blue i Mist White bojama. Na kraju, možemo očekivati da uređaj pokreće Android 11.

Za telefon se kaže da je najpristupačnija varijanta u Realme 9 seriji pametnih telefona koja bi mogla da sadrži četiri modela: osim pomenutog i standardnog, spominju se i Realme 9 Pro i Realme 9 Pro+/Max.

Očekuje se da će predstavljanje novih telefona biti u prvom kvartalu 2022.