Novi iPhone će biti lansiran u septembru

Kompanija Apple lansiraće novi iPhone 13 u septembru, sa ostalim varijantama modela koje čine mini, Pro i Pro Max.

Prema navodima, kompanija planira da nadolazeće telefone imenuje kao iPhone 13. Izvještaj prati i nedavna rasprava oko nadolazećeg modela. Istraživanje pokazuje da je jedan od pet korisnika u mogućnosti da odustane od ovog uređaja zbog straha od broja 13. Umjesto toga, 38% sudionika ankete reklo je da bi željelo da Apple potpuno odustane od predviđenog imenovanja. Predlažu da naziv bude promijenjen u skladu sa godinom i da to bude iPhone (2021).

Samo 13% ispitanika reklo je da bi željelo da nadolazeći telefon bude nazvan iPhone 12S. Apple je posljednji put sufiks “S” upotrijebio u imenu iPhone XS i iPhone XS Max, 20018. godine. Nomenklatura “S” obično se odnosi na manja ažuriranja u godišnjim izdanjima. 

Međutim, novi smartfon će sadržavati značajna poboljšanja, poput naprednijeg ekrana, zahvaljujući promjenjivoj brzini osvježavanja ProMotion od 120  Hz. 

Bilo kako bilo, novi iPhone će predstaviti četiri modela – jedan od 6,7 inča, zatim od 6,1 inč, 5,4 i 6,1 koji zvanično u septembru stižu na tržište.