Novi HTC telefon se fokusira na metaverzum

Paralelni sajber svijet nije samo zamisao kompanije Meta, već i brojni drugi žele da se uključe u stvaranje svojih “univerzuma”, računajući da će u budućnosti ovo bit opšti trend.

Tako je tajvanski HTC u martu najavio svoj telefon koji će imati funkcije “metaverzuma”.

Viverse platforma je otvorenog koda, omogućava korisnicima da sa drugima ćaskaju preko VRChat-a, održavaju sastanke u Engage, međusobno sarađuju u Vive Sync, gledaju holografske VR koncerte i još mnogo toga.

Telefon koji će biti jedna od veza sa Viverse sada je nešto bliže lansiranju, jer je HTC objavio fotografiju telefona uz Viverse logo. Telefon će nositi naziv HTC Desire 22 Pro.

Pojedini su razočarani jer nije u pitanju flagship model. Desire 22 Pro je srednja klasa sa Qualcomm Snapdragon 695 5G procesorom, 8GB RAM i 128 GB skladišne memorije. Pokreće ga Android 12, a baterija nudi 4.520 mAh.

Ekran je dijagonale 6.6 inča, sa 120 Hz brzinom osvježavanja, a izrađen je u LCD tehnologiji.

Ima sistem od tri kamere od kojih glavna ima 64 MP i otvor blende f/1.79, ultraširokougaona ima rezoluciju 13 MP i otvor blende f/2.4, dok “duboka” ima rezoluciju 5 MP i otvor blende f/2.4

HTC Desire 22 Pro je dostupan za narudžbe u pojedinim dijelovima svijeta, dok je u EU cijena 459 evra. Za sad ga nije moguće naručiti u SAD.