Novi gejming telefon udružio Redmi i Mercedes

Redmi K50 Gaming je novi gejming telefon koji je udružio velika imena – Redmi i Mercedes.

Ovo specijalno izdanje telefona dolazi sa znakom i bojama Mercedes AMG Petronas tima Formule 1. Riječ je o prvom modelu nove Redmi K50 porodice koji donosi maksimalne performanse za bolje iskustvo igranja.

Telefon posjeduje 6,67-inčni FHD+ AMOLED ekran sa brzinom osvježavanja od 120 Hz i stopom uzorkovanja dodira od 480 Hz. Pokreće ga Qualcomm-ov 4nm Snapdragon 8 Gen 1 čipset a dolazi sa novim sistemom hlađenja. Ovaj vodeći čip je uparen sa 12 GB LPDDR5 RAM-a i 256 GB UFS 3.1 memorije.

Redmi K50 ima trostruku postavku kamere, od kojih je na zadnjoj strani primarni senzor Sony IMX686 od 64 MP. Tu su još i ultraširoko sočivo od 8 MP i makro sočivo od 2 MP. Na prednjoj strani je kamera od 20 MP.

Uređaj je zaštićen Corning Gorilla Glass Victus staklom, a njegova baterija od 4.700 mAh, uz podršku za punjenje od 120 W, garantuje sate igranja.

Ovaj novi gejming telefon uključuje i nekoliko fizičkih tastera, CyberEngine x-axis haptički motor i dvostruke stereo zvučnike sa JBL potpisom. Ima bočni senzor otiska prsta i podršku za Wi-Fi 6E. Telefon će se isporučivati sa MIUI 13 zasnovanim na Androidu 12.

Za sada nema informacija o tome kada će biti lansiran na globalno tržište.