Nove generacije programera na m:tel App takmičenju

Sedmi ciklus m:tel App takmičenje se približava fazi izbora najboljih aplikacija i sa nestrpljenjem se iščekuju radovi srednjoškolaca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Odlične ideje, sjajan talenat, znanje i trud pokazali su dosadašnji pobjednici m:tel App takmičenja. Bilo da su učesnici iz većih i manjih sredina, stizale su izuzetno uspješne, kvalitetne i korisne aplikacije što govori u prilog tome da za početak karijere u programiranju ne treba mnogo – dovoljni su računar, internet i dobra volja.

Izvor fotografije: m:tel

Prethodne tri godine obilježile su aplikacije autora iz okoline Doboja, Modriče i Gradiške, a regionalni pobjednici Aleksandar, Bojan, Andrej i Kenan su se usavršili baš u sredinama u kojima nema većih IT zajednica. Kako su se zainteresovali za programiranje, koje su prepreke savladali i kakvi su im planovi za dalju karijeru pročitajte u zanimljivom intervjuu sa njima, na adresi apptakmicenje.mtel.ba.

Podsjećamo, m:tel App takmičenje za srednjoškolce iz Bosne i Hercegovine pravi je način za mlade programere da usavrše svoje vještine i osvoje vrijedne nagrade.