Nova Siri omogućava da telefon restartujete glasovnom naredbom

Zahvaljujući iOS-u 16, ako vam je potrebno da brzo restartujete uređaj, to možete učiniti samo pomoću glasa i Siri pomoćnika na iPhone-u. Evo kako.

Apple glasovna asistent Siri se eksponencijalno poboljšala od prvih dana kada se pojavila na uređajima, kada su korisnici jedino mogli samo da šalju tekstualne poruke i upućuju telefonske pozive svojim glasom.

Siri sada može obavljati i komplikovanije zadatke, poput toga da zapamti gdje je vaš automobil parkiran ili da kreira podsjetnik baziran na snimljenoj lokaciji.

Restart telefona glasovnom naredbom jedna je od novih funkcija koje je omogućio operativni sistem iOS 16.

Da biste pokrenuli restart telefona glasovnom naredbom putem Siri-ja, možete izgovoriti naredbu “Hey Siri, restartuj telefon”. Siri će vam zatim prikazati potvrdu sa opcijama “Otkaži” i “Restartuj”.

Nakon toga, možete izabrati opciju “Restartuj” da biste potvrdili operaciju. Međutim, budite oprezni prilikom korištenja ove naredbe, jer će se telefon automatski restartovati bez dodatne potvrde ako je “Hey Siri” omogućen bez otključavanja ekrana.

Da biste omogućili “Hey Siri” funkciju na vašem iPhone-u, pratite ove korake:

  1. Idite na “Postavke” aplikaciju na vašem iPhone-u
  2. Dodirnite opciju “Siri & Search” (Siri i pretraga)
  3. Uključite opciju “Hey Siri”

Nakon toga, možete odabrati način na koji želite da se funkcija aktivira, poput aktiviranja glasovne naredbe samo kada je vaš iPhone priključen na napajanje ili kada je ekran otključan.

Nakon što omogućite “Hey Siri” funkciju, moći ćete pokrenuti naredbu “Hey Siri, restartuj telefon” bez potrebe za otključavanjem ekrana.

Ovu novu funkciju možete da koristite i na iPad-u, ali moraćete da koristite najmanje iPad OS 16.1. verziju sistema.