Nova direktorka Twitter-a otkrila šta želi da napravi od platforme

Linda Yaccarino najavila da je spremna da izgradi “Twitter 2.0” i zajedno sa Elonom Muskom i milionima korisnika platforme transformiše poslovanje Twitter-a.

Yaccarino će preuzeti mjesto izvršne direktorke Twitter-a za šest nedjelja, najavio je Musk 11. maja i fokusiraće se prije svega na poslovne operacije.

U svojoj objavi na Twitter-u, Yaccarino je napisala da je dugo bila inspirisana vizijom Twitter-a da stvori svjetliju budućnost i da je “uzbuđena što će pomoći da se ta vizija ostvari.”

Takođe je istakla da su povratne informacije korisnika od vitalnog značaja za budućnost platforme i da je spremna da sarađuje sa korisnicima kako bi zajedno izgradili “Twitter 2.0”.

Međutim, neki korisnici su izrazili zabrinutost zbog njenog imenovanja, tvrdeći da njen prirodni nagib kao predstavnice oglašivača može ograničiti slobodu govora na platformi. Yaccarino je bivša predsjednica odjela za Globalno oglašavanje i partnerstva u kompaniji NBC Universal.

Jedan korisnik je napisao: “Ona predstavlja oglašivače, a njen prirodni poriv je da ograniči slobodu govora i da se pridruži onima koji guraju ideološki narativ u svijet. Morate je pažljivo pratiti. Bez sumnje će donijeti prihod od oglašavanja u kratkom roku, ali ona je dugoročna greška”.

Musk je odgovorio na ove zabrinutosti na svom Twitter nalogu, rekavši da je odlučan da brani slobodu govora čak i ako to znači gubitak novca. On je, takođe, izrazio nadu da će se raditi na transformaciji Twitter-a i da se raduje saradnji sa Lindom Yaccarino na tom projektu.