Nova aplikacija integriše brojne Google usluge

Google je nedavno najavio novu aplikaciju pod nazivom Google Essentials, koja će biti unaprijed instalirana na odabranim HP laptopovima. Ova aplikacija je dizajnirana da objedini ključne Google usluge kao što su Google Photos, Google Drive i Google Messages, sve u jednom praktičnom paketu.

Google Essentials nije samo skup prečica do popularnih Google servisa, već predstavlja centralizovanu platformu koja omogućava korisnicima lakši pristup svim važnim informacijama vezanim za njihov Google nalog.

U okviru aplikacije, korisnici će moći da pregledaju i organizuju svoje dokumente, fotografije i druge fajlove koji su sačuvani na Google Drive-u ili u Google Photos. Takođe, integracija Google Messages-a omogućava sinhronizaciju poruka, čime se olakšava komunikacija preko različitih uređaja.

Google planira da ovu aplikaciju proširi i na druge Windows PC brendove u bliskoj budućnosti, čime će još veći broj korisnika dobiti pristup ovoj centralizovanoj Google platformi.

Google Essentials mnoge podsjeća na staru Windows Live Essentials kolekciju koju je Microsoft nudio svojim korisnicima. Ta kolekcija je omogućavala brži pristup osnovnim Windows aplikacijama kao što su Mail, Movie Maker i Messenger.

Kao što je Windows Live Essentials bio popularan među korisnicima Windowsa, tako Google Essentials ima potencijal da postane nezaobilazna alatka za korisnike Google servisa na Windows platformi.