Nokia predstavila tri atipična smartfona

S vremena na vrijeme pojavi se zasićenje pametnim telefonima koji u suštini nude iste stvari, uz određenu razliku kvaliteta tih karakteristika. I onda se javi misao da treba ponuditi nešto retro.

Ko drugi nego Nokia, koju je zamalo “poslalo u istoriju” to što su dosta ranije smatrali da trend razvoja telefona ne bi trebalo da bude ovakav kakav je sad, već su insistirali na svojim idejama.

Sada su predstavili tri nova modela koji nisu klasični pametni telefoni, već podsjećaju na njihove stare modele, samo što su sada modernizovani u nekom obimu.

Nokia 8210 4G

Ovaj model je izgledom i imenom nasljednik telefona Nokia 8210 iz davne 1999. godine, te je najjednostavniji model od tri predstavljena. Umjesto monohromatskog ekrana, sada je tu QVGA ekran u boji od čitavih 2,8 inča i rezolucije 320 x 240 piksela, ali i LTE konektivnost i podrška za do 32 GB prostora za skladištenje podataka korišćenjem MicroSD kartice.

Baterija je kapaciteta 1.450 mAh, a mjerilo trajanja je ponovo retro – do 19 dana u stand by režimu. Za zabavu će vam poslužiti FM radio, MP3 plejer, 4G konektivnost i popularna igra Zmija. Pokretači su Unisoc T107 procesor uz KaiOS operativni sistem.

Nokia 5170 XpressAudio

Ovaj uređaj na svojoj zadnjoj strani ima malu pregradu koja se otvara na dolje i u koju su smještene bežične bubice koje se dopunjavaju kada ih ne upotrebljavate. Ekran je istih karakteristika kao i kod prethodnog modela, osim što su dimenzije 2,4 inča. I ostale karakteristike poput kamere, baterije i 4G konektivnost su iste kao kod modela Nokia 8210 4G.

Nokia 2660 Flip

Ovo je telefon na preklop, a nema savitljivi ekran. Sa unutrašnje strane nalazi se ekran dijagonale 2,8 inča, dok je sa prednje strane, kada ga preklopite, sekundarni ekran dijagonale 1,77 inča. Baterija i VGA kamera uz velike dugmiće je nešto što se ponavlja i kod ovog modela.

Cijene za ova tri telefon koji su za sada dostupni u Ujedinjenom Kraljevstvu iznose 64,99 funti za Nokia 8210 4G i Nokia 2660 Flip, dok Nokia 5710 XpressAudio košta 74,99 funti.